Raport șocant al Serviciilor Secrete americane. ISIS s-a întărit și amenință lumea

2015-12-09 12.20.59

Jihadiștii, care și-au creat rețele de sprijin peste tot pe glob, ce pot fi oricând activate, trebuie să fie înfrânți cât mai rapid. Altfel, nu vor mai putea fi opriți, informeaza evz.ro.

Mai bine de cinci ani trecuseră de când Barack Obama nu se mai adresase națiunii din Biroul Oval. Ultima oară era în august 2010, când a anunțat încheierea operațiunilor militare în Irak. Duminică a făcut-o din nou: „Vom distruge ISIS!”, a promis el solemn, după ce a confirmat că masacrul de la San Bernardino a fost opera Statului Islamic. Ca și carnagiul de la Paris.

Însă discursul său a fost lipsit de elemente spectaculoase. Nimic nou. Atunci de ce a vrut Obama să dea greutate mesajului său, adresându- se din Biroul Oval?

Frisoane la Casa Albă

Misterul a fost spulberat de către The Daily Beast. Publicația americană a dezvăluit că un raport al serviciilor secrete (CIA, DIA, NSA) a dat frisoane la Casa Albă. El afirmă că ISIS, departe de a fi slăbit, așa cum anunța președintele american cu doar o zi înainte de atacurile de la Paris, s-a întărit și este capabil să se răspândească în lumea întreagă, dacă nu suferă cât mai rapid o înfrângere severă în teritoriul pe care-l ocupă. ISIS și-a dezvoltat rețele de sprijin peste tot în lume, care pot fi activate oricând pentru atacuri. De aceea, liderul american a dorit să transmită un mesaj de forță către ISIS mai degrabă decât către poporul său.

Sursele Daily Beast susțin că Obama a ordonat deja intensificarea bombardamentelor și a trimis comandouri specializate în răpiri și lichidări împotriva liderilor jihadiști. Însă a repetat că exclude o intervenție terestră. Despre care experții citați afirmă totuși că este singura cale prin care ISIS poate fi înfrânt.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *