România în ALERTĂ! Un virus neidentificat, face ravagii în vestul țării

flu-virus-810x438

In ultimele trei zile, zeci de persoane au ajuns la spital din Sebiş cu afecţiuni digestive. Medicii nu au reuşit să identifice cauza îmbolnăvirilor, dar cred că este vorba despre un virus, deocamdată neidentificat, care se transmite pe cale aerogenă, la Spitalul Orăşenesc Sebiş prezentându-se, pe rând, 15 persoane, copii şi adulţi, cu stări de greaţă, vomă şi diaree.

Alte 25 de persoane s-au prezentat luni cu aceleaşi simptome, unii copii plecând de la şcoală direct la spital. În cursul zilei de marţi, până la prânz, au mai fost înregistrate opt cazuri.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Dana Negru, a declarat, marţi, că investigaţiile declanşate la Sebiş nu au evidenţiat infecţii cu rotavirus, adenovirus sau alte virusuri comune care provoacă astfel de afecţiuni digestive, scrie obiectiv.info.

„În urma analizelor nu a reieşit nimic din ce am fi putut identifica. Nu ştim în acest moment cu ce ne confruntăm, dar, după simptomatologie, credem că este vorba de un virus care se poate transmite pe cale aerogenă”, a explicat Dana Negru, citată de obiectiv.info.

Sursa: onlinereport.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *