Rusia AVERTIZEAZĂ! ISIS pune la cale atacuri teroriste într-o țară vizitată de MILIOANE de turiștiBangkok

“FSB ne atenţionează în legătură cu un posibil atac pus la cale de gruparea ISIS, vizând interesele ruşilor în Thailanda”, a notat un ofiţer al poliţiei thailandeze în această notă, informează evz.ro.

Thailanda a anunţat vineri că a fost alertată de Rusia cu privire la riscul comiterii de atacuri de către gruparea teroristă ISIS împotriva intereselor ruse, prin trimiterea de combatanţi sirieni pe teritoriul thailandez, la începutul sezonului turistic. Thailanda primeşte în fiecare an milioane de turişti, printre care numeroşi ruşi.

Deocamdată, ar fi vorba doar de un schimb de informaţii transmise de Serviciul Federal de Securitate (FSB), care, conform purtătorului de cuvânt al poliţiei thailandeze, trebuie verificate.

Tot purtătorul de cuvânt a fost cel care a confirmat autenticitatea unei note interne a poliţiei, datată 27 noiembrie, având ştampila ‘confidenţial’ şi ‘urgent’, dezvăluită joi seara de publicaţia locală Khaosod.

“FSB ne atenţionează în legătură cu un posibil atac pus la cale de gruparea ISIS, vizând interesele ruşilor în Thailanda”, a notat un ofiţer al poliţiei thailandeze în această notă, conform Agerpres.

Nu există, până acum, o confirmare din partea autorităţilor ruse.

În timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, vârf al sezonului turistic în Thailanda, turişti ruşi sosesc la bordul unor curse charter pe plajele din această țară, în special în Pattaya, situată la două ore distanţă de Bangkok.

Tocmai aici, potrivit notei poliţiei thailandeze, s-ar fi dus doi dintre cei “zece sirieni cu legături cu ISIS, care ar fi sosit în Thailanda între 15 şi 31 octombrie 2015”, continuă nota. Alţii s-ar fi dus la Bangkok şi Phuket, altă destinaţie turistică foarte căutată.

Un atentat cu bombă comis în august în centrul Bangkokului s-a soldat cu 20 de morţi, atac fără precedent în Thailanda. De atunci, atacul nu a fost revendicat, iar motivările suspecţilor arestaţi rămân vagi. Principala pistă este cea a unui atentat comis de militanţi pro-uiguri, minoritate musulmană turcofonă din China.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *