Rusia AVERTIZEAZĂ: Planul SUA de a aduce armament în România va avea „CONSECINȚE”

putin

Planul Statelor Unite de a aduce echipamente militare în România şi în alte ţări central şi est-europene reprezintă o încălcare a Tratatului fondator NATO-Rusia care va avea „consecinţe negative”, anunţă Ministerul rus de Externe, acuzând Washingtonul că vrea destabilizarea Europei.

Planurile SUA de construire a unor centre pentru stocarea armamentului greu în România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia vor fi o încălcare a Tratatului fondator NATO-Rusia, a transmis luni Ministerul rus de Externe, potrivit  Mediafax citat de ampress.ro.

„Sperăm că arhitecţii noii ediţii a Războiului Rece îşi vor da seama de riscurile şi consecinţele negative ale militarizării forţate a uneia dintre cele mai calme regiuni ale lumii din punct de vedere militar; sperăm că vor manifesta voinţă politică şi vor renunţa la scheme şi metode specifice erei de conflict”, a adăugat Maria Zaharova.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. ghilotina spune:

    Consecinte poate avea si Rusia pentru armanentul dislocat in Transnistria si care nu a fost retras in ciuda acordurilor internationale semnate intre parti…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *