Rusia interzice prin lege orice act de propagandă homosexualăputin1

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat duminică o lege controversată ce pedepseşte orice act de „propagandă” homosexuală în faţa unui minor, denunţată ca discriminatoare de către apărătorii drepturilor omului, relatează AFP, scrie Mediafax citat de antena3.ro.

Potrivit legii, „propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale în faţa unui minor” este pasibilă de amenzi cuprinse între 4.000 şi 5.000 de ruble (100-125 de euro), în cazul unei persoane fizice. O persoană depozitară a autorităţii publice riscă o amendă cuprinsă între 40.000 şi 50.000 de ruble (1.000-1.250 de euro), iar o persoană juridică între 800.000 şi un milion de ruble (19.000-23.500 de euro).

Sancţiunile sunt şi mai severe în cazul în care această propagandă are loc pe Internet şi prevăd ca entităţile juridice să fie închise până la 90 de zile.

Străinii riscă, de asemenea, o amendă ce poate ajunge până la 100.000 de ruble (2.350 de euro) şi să fie deţinuţi 15 zile şi expulzaţi.

Homofobia este larg răspândită în Rusia, unde homosexualitatea a fost considerată o infracţiune penală până în 1993 şi o boală mentală până în 1999.

Recent, o serie de cazuri de asasinare a unor persoane, comise din cauza orientării lor homosexuale, au fost înregistrate în această ţară.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Vtsiom şi publicat în iunie, 88% dintre ruşi susţin interzicerea „propagandei” homosexuale. De asemenea, 54% dintre ruşi cred că este necesar ca homosexualitatea să fie pedepsită.

Confruntări au avut loc sâmbătă, la Sankt Petersburg, între activişti ce susţin cauza homosexuală, care au încercat să organizeze un Gay Pride în centrul oraşului, şi militanţi anti-gay. Zeci de persoane au fost arestate de către poliţie.loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. DIONISE spune:

    AMU DEMONSTRAT RUSSI CA NU SANT DUSMANI EUROPEI IN CARE TRAIESC SI EII .CI DUSMANI EUROPEI SANTEM NOI EUROPENI FIIND CA FACE FIECARE CE VREA CU NOI SI DIN NOI PROSTINDUNE PE FATA ..dar cine vede oare ? europa trebuie reformata si renoita inca odata urgenttttttttttttttttttttt

  2. popa spune:

    Doamne
    . de ce nu a facut bine Putin? poate va doriti ca la scoala ori gradinita unde invata copiii dvs. sa faca propaganda hum. chear se demonstratii. cat bigotism mai puneti mana pe o catre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *