Rusia si-a trimis in Siria sisteme de rachete anti-AERIENE. Insa ISIS nu are avioane

sistem2-610x300

Rusia a amplasat sisteme de rachete anti-aeriene in Siria, sustinand ca acestea sunt pentru cazul in care ISIS ar deturna avioane de lupta. Noua actiune a Rusiei are loc, insa, in contextul in care  SUA au trimis recent avioane F-15 pentru misiuni in Siria, care sunt specializate in lupte cu alte aparate de zbor.

Generalul Viktor Bondarev le-a declarat reporterilor cotidianului rus Komsomolskaia Pravda faptul ca a trimis sisteme de rachete in Siria pentru a-si proteja fortele militare din zona Orientului Mijlociu.

„Am luat in calcul toate amenintarile posibile. Am trimis nu numai avioane de lupta, bombardiere si elicoptere, ci si sisteme de rachete”, a declarat Bondarev ziarului Komsomolskaya Pravda. “Trebuie sa fim pregatiti”, a adaugat generalul rus.

Bondarev sustine ca mai multe motive au stat la baza deciziei, printre care si posibilitatea ca avioanele de lupta sa fie capturate. „Pot exista diferite situatii de forta majora. Spre exemplu, deturnarea de avioane de lupta in tarile vecine Siriei si folosirea lor pentru a ne ataca. De aceea, trebuie sa fim pregatiti”, a adaugat Bondarev, potrivit dw.com.

Recent, SUA au trimis la baza din Turcia avioane F-15, cunoscute pentru eficienta in luptele cu alte avioane de atac.

„Singurul motiv pentru care SUA trimit avioane F-15 in Siria este de a dobora avioanele Rusiei”, titreaza Washington Times.

Singurul motiv al prezentei acestui tip de aeronave in zona, sustine presa americana, ar fi faptul ca Rusia are si ea in Siria, la Latakia, mai multe aeronave Su-30, avioane de lupta multirol care pot efectua atat misiuni aer-sol, dar mai ales aer-aer.

Opt F-15C Eagles au ajuns deja la baza aeriana de la Incirlik, Turcia, completand astfel contingentul de aeronave A-10 care se afla deja in misiune acolo. Oficial, misiunea avioanelor este sa „asigure securitatea aliatilor NATO”, dupa cum a declarat Laura Seal, purtatorul de cuvant al Departamentului de Aparare al SUA.

Sursa: aktual24.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *