S-a descoperit ACUM! Avionul rus care a EXPLODAT în aer ar fi avut o BOMBĂ plantată de ISIS în el

pic_giant_091214_SM_ISIS-Fighters-Video

Este „foarte probabil” ca un membru sau simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) să fi plasat o bombă în Airbusul rus care s-a dezintegrat deasupra peninsulei egiptene Sinai, a recunoscut luni şeful diplomaţiei britanice, Philip Hammond, potrivit AFP.

„Este mult mai probabil ca la bordul avionului să fi existat un dispozitiv exploziv decât contrariul”, a declarat Philip Hammond pentru postul de televiziune CNN în timp ce se afla într-o vizită la Washington pentru a se întâlni cu omologul său american, John Kerry.

„Este foarte probabil ca SI să fie implicat”, a adăugat oaspetele britanic.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a admis luni posibilitatea ca un ‘act terorist’ să fi provocat distrugerea avionului de linie rus, la 31 octombrie, în Egipt, după ce mai multe ţări şi experţi au evocat în ultimele zile teza unui atentat.

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului în deşertul Sinai, care a costat viaţa a 224 de pasageri şi membri ai echipajului, aproape toţi ruşi.

Mai multe ţări, printre care Marea Britanie şi Statele Unite, au luat deja în discuţie pista unei bombe la bordul avionului de tip Airbus al companiei ruse Metrojet care decolase spre Sankt Petersburg din Sharm el-Sheikh.

„Asta nu înseamnă însă că a fost un atac dirijat de la cartierul general al SI din Siria”, a explicat Philip Hammond.

„Poate să fi fost o acţiune a unui individ inspirat de SI, care s-a autoradicalizat privind propaganda SI şi acţionând în numele acesteia, fără să fie dirijată” de organizaţia radicală, a ţinut să adauge şeful diplomaţiei britanice la CNN.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a fost prima ţară care a admis posibilitatea unui atentat cu bombă la originea prăbuşirii avionului rus de pasageri.

Sursa: evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *