Savantul Yoshinori Ohsumi a dovedit că postul este benefic pentru organism – A primit Premiul Nobel în 2016

savantul-yoshinori-ohsumi

Yoshinori Ohsumi a câştigat Premiul Nobel în domeniul medicinii pentru ”descoperirea mecanismelor autofage”. Savantul nipon a dovedit ştiinţific că că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulara reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi poate distruge propriile elemente constitutive izolandu-le în membrane şi formând un fel de vezicule ca nişte saci ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere si reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat. Inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului ne dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.

Traducere şi adaptare Natalia Lozan

Surse: pravoslavie.ru, altarulcredintei.md

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Si un copil mic stie ca daca postesti negru, corpul manca din grasimea corpului, e la mintea cocosului ca e sanatate curata, detoxifierea la cateva luni sau macar odata pe an, am fost la mormantul Pr. Arsenie Boca , mai demult un pic si ma uitam la cruci, spre stupoarea mea, maicute decedate dupa 80-90-100 de ani, si cred ca la manastire se tin posturi si rugaciune, ce dovada mai mare ca, cumpatarea si viata curata prelungeste viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.