Șeful NATO cere României să se pregătească de războistolt-nato

NATO, prin vocea secretarului său general, Jens Stoltenberg, a recomandat marți României să își crească cheltuielile militare, prevăzând și mai mulți bani bugetari pentru apărare.

România a crescut deja până la 2 la sută, bugetul apărării: „Eu recomand României să-și crească cheltuielile bugetare pentru apărare și să-și continue această creștere de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru țările noastre, având în vedere că trebuie să răspundă unor provocări de apărare într-o lume în schimbare, în care avem cereri crescânde pentru securitate și apărare”, a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă comună cu premierul Dacian Cioloș, la sediul NATO. Recomandările de până acum, chiar dacă mergeau în aceiași direcție, nu erau atât de directe și tranșante.

D.Dumitru, AMPressloading...

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. Damian Mihai spune:

  De la pregatirile pentru un eventual razboi si pina la razboi este cale lunga.Titlul articolului este de-a dreptul ingrijorator.In realitate omul de stat american atrage atentia asupra cresterii bugetului pentru inarmare , cunoscind starea jalnica in care se gaseste armata romana astazi.

 2. Yedidia spune:

  Sigur! Nu tot ei ne-au cerut sa dam la fier vechi toata tehnica militara, ca sa fim primiti in NATO! Astia ori ne cred prosti, ori tolomaci. Si tolomaci sunt si cei care le cinta in struna si sustin ca tehnica noastra era depasita. Dar este mai bine acum ca avem pusti cu dopuri de cilti!

 3. radu costache spune:

  Cine ne amenință?! Prostii de adormit populația!!!! Trebuie să le cumpărăm lor toate vechiturile(vezi cazul cu F 16), și cu învățământul, sănătatea, drumuri, etc., cum rămâne?
  Asta nu interesează pe Nato, UE, SUA și alți făcători de bine ai României?!

 4. Cristinel Baboschi spune:

  Cred că va trebui în primul rând să ne apărăm de NATO, care de fapt încetul cu încetul au început să ne cucerească, evident este că au ajuns să dea ordine și să facă ordine la noi așa precum o face în toate teritoriile ocupate de acești „făcători de bine”, ai României și ai lumii.

 5. titus spune:

  Cand am facut parte din pactul de la Varsovia nu am fost implicati in nici un razboi de cand n-eam aliat cu Nato o tinem din razboi in razboi .Americanii au interese pe cand noi suntem sclavi lor si a UE
  Clasa noastra politica e de rasul curcilor(hoti tradatori incapabili).Ceausescu au spus ca a fost dictator dar ce a facut el ptr tara astia nu or sa faca niciodata.Pardon o sa faca ptr ei.Ce vremuri domnule fereasca Dzeu de mai rau daca mai rau poate sa fie

 1. 10 martie 2016

  […] sursa  […]

 2. 11 martie 2016

  […] „România este un membru foarte apreciat al alianţei noastre care contribuie în mod activ la misiunile NATO din Afganistan şi Kosovo şi la securitatea Mării Negre şi îşi oferă susţinerea pentru Moldova, Georgia şi Ucraina ajutându-le să-şi construiască capacităţile de apărare. România este de asemenea o gazdă pentru echipamente active ale NATO cum ar fi Divizia multinaţională din sud-est care a devenit activă în decembrie şi astfel consolidează apărarea alianţei noastre. Anul trecut am vizitat unitatea NATO de la Bucureşti, una din cele şase mici baze pe care le desfăşurăm în Europa Centrală şi de Est. Această bază va asigura că trupele NATO se vor desfăşura rapid în România dacă este nevoie. România este gazdă de asemenea pentru o parte importantă din sistemul de apărare antirachetă la Deveselu”, a spus Jens Stoltenberg. // // SURSA […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *