SONDAJ. Sunteţi de acord ca în Constituţie să scrie că familia e formată din bărbat şi femeie?

Persoane desfasoara steagul LGBT, in timpul Marsului Diversitatii organizat de Asociata Accept cu ocazia celei de a zecea editii a GayFest, in Bucuresti, sambata, 8 iunie 2013. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

În faţa deciziilor istorice recente ale Statelor Unite şi conservatoarei Irlande de legalizare a căsătoriilor gay, Biserica Ortodoxă Română se angajează într-un demers fără precedent, care, dacă ar avea şanse de succes, ar face ca în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex să fie imposibile într-un viitor apropiat.

Mai exact, preoţii strâng semnături pentru revizuirea Constituţiei, în sensul în care în legea fundamentală să scrie că familia este formată din bărbat şi femeie. O astfel de prevedere există acum în Codul Civil, însă acest tip de lege poate fi mai uşor de modificat, spre deosebire de Constituţie. Patriarhul Daniel a îndemnat personal credincioşii să susţină efortul Bisericii de „a rezista în faţa unor ‘modele’ noi de familie”. Demersul este susţinut de mai multe organizaţii non-guvernamentale, unite sub numele de „Coaliţia pentru Familie”, însă contestat de reprezentanţii ONG-urilor care luptă pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBT. „În realitate ni se pregăteşte Revoluţia Sexuală Ortodoxă”, a comentat Florin Buhuceanu de la Accept.

Foto: Persoane desfasoara steagul LGBT, in timpul Marsului Diversitatii organizat de Asociata Accept cu ocazia celei de a zecea editii a GayFest, in Bucuresti, sambata, 8 iunie 2013. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX

Sursa: gandul.info

loading...

De asemenea, ai putea dori...

37 răspunsuri

 1. Alexandru spune:

  Da. Sunt de acord !

 2. Seby spune:

  Da!…Doar barbat si femeie cum a fost de 7524 de ani de la Adam si Eva!

 3. crinela spune:

  Ce intrebare fara sens,,normal!din ce ar putea fi formata ?

 4. achelaritei-stefan sorin spune:

  da,un el si o ea…………nu,el si el……….sau,ea si ea………!!!!!!!

 5. olteanu ioan spune:

  DA

 6. olteanu ioan spune:

  RELATIILE FIRESTI SUNT INTRE BARBAT SI FEMEIE

 7. Cristi spune:

  DAAA !! FARA cupluri de acelasi sex !! AU probleme grave la Creier ! si ne afecteaza si pe noi si copii nostri !

 8. Vulpoiu Gabi spune:

  Da, sunt de acord !

 9. sirghi io spune:

  familiaeste

  formata din barbat si femeie si copii

 10. Vasile Boroianu spune:

  Da, sunt de acord!

 11. LUCA IOAN spune:

  DA ,SUNT DE ACORD!

 12. moisa alina spune:

  Casatoria este intre barbat si femeie restul este nebunie.

 13. Alabama kid spune:

  Bunul simt elementar ,raspunsul e „DA”!!! exista si raspunsuri demente ,probabil platite de haznale tip ‘ong liberale si libertine’ Ar trebui anchetate penal pt.atac la sanatatea natiunii si la echilibrul social .

 14. c.c. spune:

  Nu.. Oricum daca s-ar modifica ce credeti ca se rezolva? Tot asa va fi ca si pana acum. Nimeni nu le poate interzice oamenilor sa se iubeasca, si cine zice ca este o boala mintala sau eu stiu ce aberatie este un mare cretin (creștin). Tot comunisti a-ti ramas si dupa moartea lui Nea Nicu si asa va cresteti si copiii

 15. PETRE CATARGIU spune:

  DUMNEZEU, NU A FACUT DIN COASTA LUI ADAM UN BARBAT, CI PE EVA ! AR MAI FI EXISTAT TAMPITII DE AZI[HOMO SI LESBIENELE],DACA NU AR FI FOST FACUTA SI FEMEIA,ALATURI DE BARBAT?SI…MAI E CEVA, LA CARE CELE DOUA ”CATEGORII”NU S-AU GANDIT,PROBABILNICIODATA:IN CATI ANI VA DISPAREA SPECIA UMANA DE PE PLANETA,IN CAZUL GENERALIZARII”LEGALE”A CELOR DOUA TIPURI DE CUPLU?!?

 16. Grivei spune:

  Familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Asa a lasat-o DUMNEZEU.

 17. Ciobanu roxana spune:

  DA,SUNT DE ACORD!!!

 18. Teofan Gavriliu spune:

  Categoric. Fara nici o exceptie -- asa a fost de la geneza si asa trebuie sa si ramana.

 19. ileni stan rodica spune:

  Da!

 20. vladi spune:

  da cu toată convingerea, cu toată puterea mintii si a sufletului. De ce le trebuie copii dacă îl exclud din start pe celalalt, femeie sau bărbat? De ce să-i faci așa ceva unor copii nascuti neapărat din femeie si barbat, mama si tată? Cum sa le spui ca mama sau tata n-au nicio „valoare”, importanţă în existenta lui, că minciuna e mai puternică decât Legea Creatorului. Așa ceva nu găseşti nici la animale, asta e!

 21. Larisa spune:

  CATEGORIC , DA!

 22. giulia spune:

  Da,da de milioane de ori da !!

 23. Danny spune:

  Nu nu nu , nu avem dreptul sa-i judecăm pe altii ! Vorbiti despre Dumnezeu dar EL este iubire si toleranta…..Nimeni nu are dreptul de a spune altcuiva cum sa trăiască Si pe cine sa iubească ! Iubirea crestină adevarata nu judecă si nu este discriminatoare !

 24. Augustin spune:

  DA

 25. Costel spune:

  Da Familia trebuie formata din barbat și femeie pt a putea creste un copil sănătos mental (și fizic )

 26. LAURENTIU spune:

  SINT DE ACORD FAMILIA ESTE FORMATA DIN BARBAT SI FEMEIE

 27. ioan-mihai spune:

  Da sunt de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *