Sunete monstruoase într-un crater gigant din Siberia

crater_siberia989_13222700

Un crater uriaş care creştea rapid a zguduit taigaua siberiană, provocând localnicii să creadă că acolo este „o Poartă spre Infern”. Acum misterul imensului crater siberian care scoate sunete monstruoase a fost elucidat.

Oamenii de ştiinţă au propriile lor idei despre crater şi despre sunetele pe care le provoacă. Ei consideră că gaura imensă s-a format din cauza topirii stratului de permafrost care a reacţionat la schimbările climatice.

Iar sunetele monstruoase sunt probabil produse prin căderea solului. Localnicii sunt îngrijoraţi că tăietura este în continuă expansiune.

123_siberia_crate4_13853600

Pentru oamenii de ştiinţă, acest eveniment natural oferă o perspectivă asupra condiţiilor anterioare şi viitoare ale Pământului.

Enormul crater se află în apropierea satului Batagai, în regiunea Verkhoyansk. Acesta ajunge la o adâncime de mai mult de 90 de metri. Această regiune este una dintre cele mai reci locuri din lume. O expediţie recentă a arătat că solul îngheţat cândva în permafrost are o vârstă de circa 200.000 de ani.

Cercetătorii au clasificat acum craterul Batagaika ca fiind un megaslump (megacădere) – un gol imens în interior creat ca rezultat al topirii permafrostului, potrivit Descopera.ro.

Articol relatat de portalul realitatea.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *