Terorismul de astazi este diagnosticul intregii civilizatii umane

stupids-euro-jihadists

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a numit terorismul o nouă formă de obsesie și a facut apel la lupta nu doar cu ajutorul metodelor militare, ci și prin educație și cultură.

„Lumea se confruntă acum cu o obsesie diferita, cu o nebunie diferita, pe care o numim terorism”, a spus Patriarhul Kirill al Rusiei, după Liturghia oficiata în Catedrala Hristos Mântuitorul din Kaliningrad, duminică.
El a spus ca tragedia care a avut loc la Paris indică o „obsesie a oamenilor, pentru a-si atinge obiectivele politice, folosind orice metode, chiar prin distrugerea oamenilor nevinovați”.

„Lupta împotriva terorismului ar trebui să fie nu doar una militara. Nu numai serviciile speciale, ci, totodata oamenii obișnuiți ar trebui să depășească această nenorocire oribila a acestor vremuri, prin educație, cultură și poate cel mai important, prin rugăciune și prin creșterea nivelului de credință”, a spus Patriarhul.

Patriarhul a spus ca terorismul este legat de un alt lucru: „eliminarea lui Dumnezeu din lumea noastră, distrugerea lacasurilor si idealurilor sfinte, obsesia spiritelor întunecate – toate aceste lucruri sunt verigi ale unui lant oribil”.

„Lupta împotriva terorismului nu este doar o sarcina a statului, a oficialilor care aplica legea, a forțelor armate, ci este, de asemenea, o sarcină a fiecaruia dintre noi. Noi ar trebui să învatam sa trăim în libertatea pe care Dumnezeu ne-a dat-o, astfel încât nicio obsesie, inclusiv obsesia determinata de idei și de ideologiile politice, sa nu ne poata priva de imaginea lui Dumnezeu și să ne facă să comitem crime oribile”, a spus el.

„Terorismul de astăzi este un diagnostic, și nu doar pentru anumite popoare și țări, ci este un diagnostic pentru întreaga civilizație umană. De ce se intampla toate acestea? Biserica are un singur răspuns: priveste si asculta in interiorul tau, pocaieste-te din nou și întoarce-te la Dumnezeu”, a spus Patriarhul.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *