Trei NOI tabere pentru refugiați în România. Una va fi în Ardeal, într-o stațiune balneară

refugee002_3431210b

Ministerul roman de Interne planifica amplasarea a trei noi tabere, in 2016, iar una dintre ele in Transilvania, in orasul Tasnad din judetul Satu Mare, care este renumita datorita strandului sau cu apa termala, a anuntat luni portalul de stiri de limba maghiara maszol.ro, citat de aktual24.ro.

Romania trebuie sa primeasca in total 6.300 de refugiati, potrivit sistemului de cote obligatorii, care a fost aprobat in septembire, la reuniunea ministrilor de justitie si de interne ai tarilor membre ale UE. In prezent, in Romania functioneaza sase tabere pentru imigranti.

Primarul orasului Tasnad, Vasile Mitrasca, si-a exprimat nemultumirea din cauza ca autoritatile de la Bucuresti au decis amplasarea unei tabare de refugiati fara consultarea conducerii orasului Tasnad. „Primirea a mai multor sute de refugiati ar putea sa aiba un impact grav asupra economiei orasului, deoarece din aceasta cauza ar putea sa aiba de suferit turismul, care reprezinta o importanta sursa finaciara”, a spus primarul citat de portalul maszol.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *