Trei zile de doliu național în Turcia. Numărul morților a ajuns la 86, iar al răniților apropie 200atentate-ankara

Tragedia din Ankara capătă de la oră la oră dimensiuni mai mari. Guvernul islamo-conservator turc a decis să decreteze trei zile de doliu național după dublul atentat comis sâmbătă la Ankara, soldat cu cel puțin 86 de morți și aproape 200 de răniți, a anunțat premierul turc Ahmet Davutoglu, citat de agențiile internaționale de presă și reluat de Agerpres.

„Am decis să decretăm trei zile de doliu național”, a declarat primul ministru turc, într-o conferință de presă, potrivit AFP.

Dublul atentat care a vizat sâmbătă la Ankara o manifestație pentru pace a fost comis foarte probabil de doi atentatori sinucigași, a specificat Ahmet Davutoglu.”Există probe concludente care demonstrează că acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a subliniat premierul turc, în fața presei.

SUA au condamnat sâmbătă atacul „terorist oribil” din Turcia, printr-un comunicat al Caei Albe, iar Germania a condamnat atacurile teroriste prin vocea Angelei Merkel. Kurzii își cer independența Kurdistanului, iar refuzul a venit violent din partea Irakului, în vremea lui Saddam Hussein, dar și din Turcia care a încercat întotdeauna să stopeze lupta pentru autonomie a kurzilor. Dacă la nivel parlamentar kurzii își susțin drepturile pe căi democratice, există și grupări teroriste care provoacă ciclic astfel de atentate. Oficialii turci au declarat că cele două atentate au avut la bază doi indivizi kurzi care s-au autodetonat în mijlocul unui miting care urma să se pronunțe pentru pace.

Sursa – D.Dumitru, AMPress.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Cepoi spune:

    mai bine ii trimite inapoi… nu ajunge ca tinem in spate o gramda de parlamentari, deputati, etc… acu sa ii tinem si pe astia care au venit cu ganduri nu prea curate…. sa ii tina madam Angela Merkel care am impresia ca e singura care ii vrea; si asa ei aleg numai titratii, si pe ceilalti, care nu stiu pe ce lume se afla ii trimite in tari ca Romania, Bulgaria, sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *