Un editorialist al ziarului New York Times cere ca bisericile creștine să scoată homosexualitatea de pe lista păcatelortimes-600x400

Un editorialist al ziarului New York Times a scris că bisericile creștine trebuie „convinse sau forțate” să își schimbe învățăturile în ceea ce privește homosexualitate.

Frank Bruni, el însuși homosexual, scrie că religia este „ultimul refugiu pentru homofobie”.

Religia va da o licență pentru discriminare. Îi va face pe tinerii homosexuali din familiile fundamentaliste să treacă printr-o agonie inutilă: sunt stricat, sunt condamnat?”, scrie Bruni.

Bruni îl citează pe Mitchell Gold, un magnat din lumea mobilei, care spune că „liderii bisericilor trebuie obligați să scoată homosexualitatea de pe lista păcatelor”.

Editorialul vine în contextul în care o lege dată de statul Indiana pentru a proteja libertatea religioasă și de conștiință a fost atacată furibund de către lobby-ul LGBT, reușind să o modifice într-un sens opus celui intenționat.

Mai mulți lideri creștini și conservatori din SUA au îndemnat oamenii la rezistență non-violentă și nesupunere civică, în cazul în care Curtea Supremă a SUA de la Washington va decide să legifereze căsătoriile unisex în toată țara. – activenews.ro

 loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Aurelia Marcu spune:

    Clar!A inceput Armaghedonul…Doamne,ai mila!!

  2. Metatron spune:

    Armaghedonul e ceva si al-3-lea razboi e altceva, diferenta mare si de anii si de putere distructiva, sa nu facem gresala sa amestecam lucrurile in aceeasi ciorba ca se strica 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *