Un fost militant ISIS AVERTIZEAZĂ că grupul terorist PLĂNUIEȘTE UN ATAC SIMULTAN care să arunce Europa în aer. A indicat şi locul ATENTATELOR

harry-safo-465x390

Harry Sarfo, care s-a născut în Germania, dar a crescut in Marea Britanie, a declarat că liderii grupării Stat Islamic doresc să efectueze mai multe atacuri în Europa, simultan. Bărbatul a plănuit să se alăture jihadiștilor, fiind convins că luptă pentru o cauză nobilă, pentru unitatea popoarelor asuprite.

Într-un interviu pentru New York Times, Sarfo a povestit că, atunci când a sosit în Siria, în 2015 a fost obligat să se întoarcă la Bremen, Germania, pentru a pregăti un atac terorist.

Bărbatul, care, în prezent este închis în Germania pentru infracțiuni teroriste, a declarat că au existat mulți recruți din Marea Britanie si Germania, dar s-au „speriat”, înainte de a efectua atacurile programate. Bărbatul a mai adăugat faptul că sute de militanți sunt în aceste momente în Europa.

Atunci când The Independent a realizat un interviu cu Sarfo, acesta a mărturisit cum a fost convins să se alăture grupării ISIS, el considerând că „valorile” transmise prin intermediul videoclipurilor lor ar fi nobile, demonstrând că există conceptul de „unitate sub un singur steag … alb, negru, asiatici si arabi din toate categoriile sociale, care protejează musulmanii sunniți”.

Întrebat de ce a părăsit califatul sirian. Sarfo a pretins că după o şedere de trei luni, nu a mai putut îndura brutalitatea vieții de acolo.

Articol relatat de portalul evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *