Un fost ministru al Apărării ȘOCHEAZĂ: Rusia poate ataca NUCLEAR România

media-143966574569887900

România se află într-o poziţie cheie în ecuaţia geo-strategică mondială. Apărată de SUA şi NATO, cu Rusia aproape de graniţă. Fost ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a explicat că retorica lui Vladimir Putin se încadrează într-o logică de război rece, iar Rusia poate ataca nuclear România.

„Retorica lui Putin nu este nouă, este una de tip război rece. Aş vrea să le împrospătăm memoria cu extinderea NATO. Când NATO s-a extins, după ultimul val de extindere, când am devenit şi noi aliaţi, înalţii oficiali de la Moscova au declarat că România va deveni ţintă în planificarea armamentelui greu din Rusia. Adică putem să fim atacaţi oricând nuclear. E clar că domnul Putin vrea să mascheze unele probleme uriaşe economie grave.”

„Putin adoptă aceeaşi linie de gândire ca Stalin. El face ce crede el că este bine pentru popor, nu ceea ce este chiar bine pentru rus.”

Dobriţoiu a adăugat, la Antena 3, că NATO a demonstrat, prin acţiunile sale, că are un caracter defensiv dar Rusia nu a vrut să vadă.

„NATO s-a angajat ca, pe etapele de extindere, cu noile ţări, să nu angajeze infrastructura de comandă a NATO, ca semn de bunăvoinţă către Moscova, care să demonstreze că alianţa are caracter defensiv. Ce a făcut Putin? Ne-a ameninţat, prin interpuşi, că vom deveni adversar strategic al Rusiei.”

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *