VANDALIZAREA bisericilor este LEGALĂ, apărarea lor se PEDEPSEȘTEActivistele Femen în plin exercițiu de „protest” în Notre Dame

Activistele Femen în plin exercițiu de „protest” în Notre Dame

Curtea de Apel din Paris a confirmat achitarea celor opt activiste Femen care au năvălit în catedrala Notre Dame. Paznicii care s-au opus au fost condamnați.

Degradarea patrimoniului, violarea unui lăcaș de cult, profanare… Capetele de acuzare pentru cele opt Femen ar fi trebuit să fie grele, pentru circul făcut în catedrala Notre Dame din Paris pe 12 februarie 2013.

Ele au fost învinuite însă numai pentru „atingere adusă exercitării libere a unui cult” și pentru degradări aduse unuia dintre clopotele vechi de sute de ani, poleite cu aur, a căror reparație a costat 8000 de euro, conform facturii.

Cele nouă activiste cu piepturile goale au fost achitate de justiție încă de la prima înfrățișare, în septembrie 2014. Măsură confirmată și de Curtea de Apel de la Paris pe 29 octombrie 2015.

Doi dintre cei trei supraveghetori care au fost nevoiți să intervină au fost condamnați la amenzi cu suspendare.

În acel februarie 2013, anarhistele Femen au vrut să-și demonstreze prin actul lor de vandalizare bucuria față de renunțarea, pe 11 februarie, a lui Benedict al XVI-lea la scaunul pontifical.

Sursa: evz.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. macoviciuc spune:

    Este sfarsitul,savarsitus-au toate.Daca pana si la Notre Dame au intrat famenele,niste descreierate….Inca asa ceva,nu s-a mai pomenit!E de Doamne fereste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *