Vedeți fraților ce înseamnă vederea duhovnicească? Acestea nu sunt povești cu zâne!

„Poti să stai învelit în bani, să dormi pe baloți de bani, o suferință interioară tot ai.”

Vedeți fraților ce înseamnă vederea duhovnicească?

Acestea nu sunt povești cu zâne!

Vii tu așa în fața unui preot care își zice că e văzător cu duhul, un popă plin de rafinament și plin de impresii pe el, și-ți spune:

„Vei avea o problemă, vei avea o greutate!”

Toți avem o problemă, toți avem o greutate.. și tu, și eu, nimeni nu e fără o problemă. Oricine are un părinte bolnav, ori o problemă la serviciu, o neputință, o întristare, nimeni nu e fericit și dă pe afară, nimeni nu mai poate de bine.

Poți să stai învelit în bani, să dormi pe baloți de bani, o suferință interioară tot ai. Și când ai atâția bani de nu ai ce face cu ei, te gândești să nu-ți fure cineva și tot e o grijă. Deci nu există.. așa ceva.

Si cand te duci la un impostor.. ca sa-i zici asa:

– Parinte, stiu ca am probleme, mata scoate-le daca stii cum, nu trebuie sa mi le zici ca eu le stiu. Pentru asta am venit!

***

Noi am pierdut cel mai elementar lucru, Inocenta.

Deci crestinii trebuie ar fie ca miluseii pentru ca n-a purtat degeaba Hristos miel la gat si nu a vorbit degeaba de oaia cea pierduta. Putea sa spuna ca e in cautarea tigrului celui pierdut !? Nu! A spus oaia cea pierduta! Si ala e omul, simbolul blandetii si ochilor umezi, a fetei expresive.. ce-ti atrage mila lui Dumnezeu și bunătatea Lui. Daca Dumnezeu este bunătate și creștinii tot blânzi trebuie sa fie.

Părintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.