Vești bune pentru tinerii din România

Foto: onlinereport.ro

Foto: onlinereport.ro

Cei care au achizitionat sau au construit locuinte prin programul “Prima Casa” pot cumpara o noua casa mai mare si mai scumpa, garantata tot de stat, daca vand inainte proprietatea detinuta sau lichideaza creditul garantat de stat, modificarile legislative intrand in vigoare la 1 octombrie.

Programul guvernamental a fost modificat prin ordinul nr.1119/2015, emis de Ministerul Finantelor Publice, publicat in Monitorul Oficial pe 28 septembrie.

Majoritatea apartamentelor noi tranzacţionate pe piaţă sunt cele cu două camere, care se încadrează perfect în limita de 60.000 de euro impusă de programul Prima Casă şi la vânzare cărora se aplică o cotă TVA de 5% (pragul de astăzi fiind la circa 85.000 euro), scrie România TV.

Shimon Galon este de părere că de anul viitor balanţa se va înclina în favoarea unităţilor cu trei camere.

„Limitarea de până acum a avut drept rezultat vânzarea unor apartamente mici cu un nivel scăzut al finisajelor. Această schimbare o să aducă apartamente mai mari şi la fel de accesibile ca anul trecut”, spune Shimon Galon, citat de dcnews.ro, cel care a condus timp de 15 ani subsidiara locală a grupului Globe Trade Centre (GTC), una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară din România.

Sursa: onlinereport.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *