VIDEO. Ceremonie a CAVALERILOR DE MALTA într-o Catedrala ORTODOXĂFotot: Captura YouTube

Fotot: Captura YouTube

Doamne, recunosc ca am ramas mut. Ma simt tradat. Ma simt oribil. Spuneti-mi acefal. Spuneti-mi sentimental. Spuneti-mi acefal si sentimental. Spuneti-mi si mie ce s-a intamplat? Inseamna ca pana la urma ce am inceput mai inainte in forta, adica incercarea pe cat imi este cu putinta sa arat ce este masoneria, sau macar radacinile de la suprafata ale ei, iata ca acum a fost folositor. Iata ca am fost cat-de-cat pregatiti pentru tot felul de ‘surprize’ dar la asta sincer, nu ma asteptam.

Cel putin domnul Laurentiu Dumitru de la care am luat aceste clipuri, ne-a obisnuit cu materiale noi si bune, de care voi profita si eu, si le voi promova cat voi putea de mult.

Imi aduc aminte la un moment dat, dupa ce a fost declaratia de presa a Patriarhiei in legatura cu Pfp. Daniel si masoneria, un alt blogger, confrate de-al nostru care detine si o revista culturala-politico-religioasa pe nume Claudiu Tarziu isi punea intrebarea de ce nu se mai ia atitudine din partea Sinodului impotriva masoneriei. Adica nu e de ajuns doar o declaratie de presa ci stiind masoneria ca o pata neagra ce roade madularele Bisericii noastre, de ce nu o afuriseste Sinodul? In 1937 s-a luat o pozitie impotriva masoneriei de catre Sfantul Sinod insa una blanda, deoarece mai erau masoni si printre cei din ‘fruncea’ sinodului. Deci un pic cam blanda si de ochii lumii, insa destul de valabila canonic.

Simt un sentiment de tradare. Eu personal ma simt tradat. Eu unul, indiferent cine a aprobat aceste ceremonii, desi stiu ca ele sunt si de ochii lumii-insa tocmai de aceea- nu am sa fiu de acrod niciodata cu ele. Da! consider aceste fapte ca fiind unele ne-ortodoxe. Nu doar catolice ci chiar pagane. Straine de invatatura ortodoxa precum am invatat-o eu de la Parintii la care am mers si am crescut.

Fotot: Captura YouTube

Fotot: Captura YouTube

Asta pot face eu, cine ma va mai auzi…chiar aici, asa, pe-un mic blog. Am sa stau IMPOTRIVA acestor oameni, a celor ce savarsesc aceste fapte si acelor ce le binecuvinteaza si le incuviinteaza. Am sa fiu numit acefal, am sa fiu numit un pic sentimental insa cred ca o sa mai fie astfel de ‘iesiri publice’ ale acestor masoni in spatiul Ortodoxiei si deci, implicit… o sa fiu mai-mereu numit cu apelativele mai sus mentionate.

Probabil ca pana la urma voi fii din ce in ce mai singur in aceasta BATALIE. Pentru ca pana la urma se vrea a fi o batalie – pentru ca nu e doar o intamplare doar asa, nevinoavata – care va aduce in cele din urma la o biruinta pe undeva.

Mda… iata un ortodox cum vorbeste pe internet pe blogul sau despre ceilalti ortodocsi sau despre ierarhie… de fapt nu impotriva acestora vorbesc eu ci impotriva celor ce nu apara Ortodoxia precum au fost pusi sa o apere. E un cuvant prin Biblie, uitat de ceva vreme cu atatea adunari ecumeniste si protocoale de tot felul… ‘uraciunea pustirii’ care e tot mai aproape de noi. (Sursa: theologhia.wordpress.com)

VIDEO

*********************************

Pentru cei care nu vad nimic periculos in “opera” cavalerilor, prezentam date privind strânsele lor legături cu francmasoneria (* informatii primite via mail)

masonic_structure-762x931Într-o planşă (v. dreapta) ce reproduce structura francmasoneriei, regăsim la nivelul Ritului de York Cavalerii de Malta şi binecunoscutul lor simbol printre gradele cele mai înalte. Mai ales, Loja Propaganda Due (P2) din Italia a avut strânse legături cu ei.

În cartea „Cavalerii întunericului”, François Hervet scrie: „în decembrie 1969 a avut loc o întâlnire secretă în biroul contelui Umberto Ortolani, ambasadorul cavalerilor de Malta în Uruguay, la care au participat mai multe capete ale lojei P2: Licio Gelli, Roberto Calvi, Michele Sidona, toţi implicaţi în omorârea Papei Ioan Paul I şi în masive fraude bancare.”

Istoricul militar român Mircea Dogaru afirma într-o emisiune TV în 2006: „Cavalerii de la Malta reprezintă una dintre cele mai vechi ramuri ale „Ordinului Cuceritorilor” (societate francmasonică în care sunt admişi doar cei care au deja un anumit grad de iniţiere ocultă). Ei au o Constituţie proprie şi au jurat să depună toate eforturile în scopul stabilirii Noii Ordini Mondiale.”

Cavalerii de Malta sunt cei care au pus bazele CIA. Allen Dulles şi Bill Donovan, primii directori ai CIA, numiţi chiar „taţii” acestui serviciu de informaţii, erau cavaleri de Malta. La fel stau lucrurile şi cu urmaşii lor: Wiliam Casey, directorul CIA în timpul guvernării Reagen şi John Mc Cone, directorul din timpul guvernării Kennedy. (Sursa: roncea.ro)

*********************************

IPS Teofan ia atitudine in cazul ceremoniei Cavalerilor de Malta

teofan_savuPrecizări cu privire la o ceremonie a Cavalerilor de Malta desfăşurată în Biserica Barnovschi din Iaşi

– comunicat de presă –

Cu privire la imaginile difuzate pe internet în care este prezentată o ceremonie a Ordinului Cavalerilor de Malta, desfăşurată în Biserica Barnovschi din Iaşi, facem următoarele precizări:

1. Acest moment s-a desfăşurat pe data de 28 septembrie 2008, fără ştirea şi fără aprobarea Centrului Eparhial Iaşi.

2. Biserica Ortodoxă are rânduielile sale de ordin liturgic, dar o astfel de ceremonie nu este prevăzută în cultul nostru. De aceea, astfel de ritualuri nu pot primi binecuvântare din partea Bisericii.

3. În momentul de faţă se cercetează implicarea preotului paroh de la Biserica Barnovschi în cele întâmplate.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor (Sursa: cuvantul-ortodox.ro)loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *