Viktor Orban ZGUDUIE Europa, după Brexit: Ungaria a ales o altă direcţieviktor-orban

Jocul pe eşichierul european ‘se va schimba’ după plecarea Marii Britanie, a declarat duminică premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban, precizând că britanicii au vrut să îşi ia soarta în mâini în faţa unei Uniuni Europene ‘în dezordine’, transmite AFP.

„Dacă eliminăm o piesă – iar Marea Britanie este o piesă cu greutate într-un joc de şah – întregul joc se va schimba”, a declarat şeful guvernului ungar în cadrul unei ceremonii la Castelul Buda.

„Oamenii din Marea Britanie au decis să îşi ia soarta în propriile mâine, să nu se mai lase forţaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie inundaţi de cuvinte fără acţiune şi să nu se mai simtă ca acasă”, a adăugat el, notează Agerpres.

Discursul este diferit de poziţia de până acum a lui Orban, care înainte de referendumul de joi din Regatul Unit le-a cerut britanicilor să rămână în UE.

Liderii UE nu au acţionat ferm „în lupta împotriva valului de imigranţi (…), care a dus la scăderea securităţii, la înmulţirea ameninţărilor şi a agresiunilor”, a afirmat el.

„Ungaria a ales altă direcţie: UE reprezintă dezordinea, în timp ce Ungaria reprezintă ordinea”, a declarat el.

Articol relatat de portalul stiripesurse.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Pai uite ca usor se coalizeaza Ungaria , Bulgaria care apropo la trimis sa plimbe ursu pe dulapul nostru german(Iohanis) si numai zic de rusi care nu ne au bine, cred ca numai dureaza mult pana ne invadeaza , ce ne este 2-3 ani, si 5 sa fie , la cum trece timpul in ziua de azi odata a trecut timpul.
    Asta apropo de viziunea parintelui Arsenie Boca care este de actualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *