Vladimir Putin, mesaj TERIFIANT: „Sper să nu folosesc ARMELE NUCLEARE”

1442919025_vladimir-putin-planiruet-prove

Preşedintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu şi-a exprimat speranţa că Rusia nu va fi nevoită să foloseasca armele nucleare împotriva teroriştilor, scrie paginaderusia.ro.

În acelaşi timp, el a subliniat că în caz de nevoie, „noile arme de mare precizie” pot utiliza focoase nucleare, potrivit fragmentelor din dialogul preşedintelui rus cu ministrul apararii, postate pe site-ul Kremlinului.

Vladimir Putin, mesaj TERIFIANT: „Sper să nu folosesc ARMELE NUCLEARE”

La această întâlnire, Şoigu a prezentat lui Putin „cutia neagră” a bombardierului rusesc doborât la granița siriano-turcă şi a raportat despre o noua lovitura cu rachete lansate spre teritoriul sirian de pe submarinul Rostov pe Don, aflat în Marea Mediterană (VIDEO ataşat).

După ce l-a ascultat pe Şoigu, Putin a spus: „În ceea ce priveşte loviturile de pe submarin, trebuie, desigur, sa analizam tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă, cum actioneaza armele. Şi Kalibr (racheta de croaziera) şi Kh-101 în general s-au recomandat foarte bine. Sunt arme noi, moderne şi de înaltă performanţă, sunt arme de înaltă precizie, care pot fi echipate cu focoase convenţionale cât şi cu focoase speciale, nucleare”, a spus Putin.

„Desigur, în lupta împotriva terorismului sper sa nu avem nevoie sa le folosim niciodată – a adaugat preşedintele. Dar, în general, aceasta reprezintă o mişcare semnificativă înainte în ceea ce priveşte îmbunătăţirea armelor şi echipamentelor care intră în dotarea armatei şi marinei ruse”.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *