Adevăratul creştinism nu a fost propovăduit aproape nicăieri

Se poate spune cu un anume temei că adevăratul creştinism nu a fost propovăduit aproape nicăieri. Creştinismul întrece atât de mult înţelegerea obişnuită, că inima rugătoare nu îndrăzneşte să predice cuvântul Evangheliei. Oamenii caută Adevărul. Ei Îl iubesc pe Hristos. Dar, mai cu seamă astăzi, ei încearcă să-L reducă la propriile lor dimensiuni, coborând Evanghelia la nivelul unei învăţături moraliste. Însă Hristos a declarat: “Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Mc. 13, 31; Lc. 21, 33).

Atingerea Adevărului cere mult mai mult efort decât e nevoie pentru a dobândi o cultură practică şi ştiinţifică. Nici lectura unui mare număr de cărţi, nici familiaritatea cu istoria creştinismului, nici studiul diferitelor sisteme teologice nu ne pot duce la ţinta noastră, dacă nu ne vom alipi în mod continuu şi până la capăt de poruncile lui Hristos.

Arhimandritul Sofronie

Extras din ”Rugăciunea – experienţa vieţii veşnice”, Ed. Deisis, Sibiu, 2001, pag. 111-112

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. gabriel spune:

    Sa imi fie cu iertare…
    Dar Domnul nostru IC XC ce a facut?…Sf Ioan Botezatorul ce a facut?…Sf Apostoli ce au facut?… De la Incepatorul , Invatatorul si Implinitorul propovaduirii celei adevarate care este Domnul Dumnezeu si Omul adica IC XC Mantuitorul lumii oare ce se se implineste pana azi?…
    Extrasele au un scop bun dar lipsa contextului duce oarecum la lipsa intelegerii corecte…aici se poate presupune ca P Sofronie greseste….

  2. Ana D.Tricolici spune:

    Desăvîrșit este Dumnezeu în toată lucrarea Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.