Avertisment de gradul zero pentru Europa, transmis de Preafericitul Ieronim al Greciei

Preaferictul Ieronim Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia

”Dacă nu vor fi create condiții pentru întoarcerea refugiaților în patria lor, mulți din aceștia vor fi blocați în Balcani. Rezultatul — Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere”, a afirmat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, cu ocazia unei vizite recente la Academia Evanghelică din Berlin, potrivit pravoslavie.ru.

Arhiepiscopul Ieronim a apreciat totodată că lumea occidentală este responsabilă pentru apariția acestei crize. ”Europa trebuie sa conștientizeze această responsabilitate și să încerce să elimine cauzele acestei probleme. În caz contrar, ea va deveni permanentă și va fi imposibil de rezolvat”, a afirmat arhiepiscopul Atenei, informeaza agerpres.ro.

Preaferictul Ieronim Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia: „Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere”

Primatul Bisericii Greciei a adăugat că problema imigranților preocupă foarte mult Grecia, ”mai ales când unele state europene ridică ziduri la granițele lor pentru a opri fluxul de refugiați”. ”Grecia se confruntă cu o criză dublă — pe de o parte, cu probleme economice, pe de altă parte, cu problema imigrației”, a atras atenția arhiepiscopul Ieronim, subliniind că actuala criză a imigrației poate fi rezolvată numai printr-o cooperare a statelor, bisericilor și tuturor părților interesate. ”Europa trebuie sa fie o uniune a sprijinului reciproc și a valorilor comune și nu o coaliție a statelor bogate”, a mai afirmat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Aflată într-o situație economică foarte dificilă, Grecia a trebuit să facă față sosirii pe țărmurile sale, de la începutul acestui an, a peste 700.000 de imigranți. Guvernul de la Atena a cerut joi Uniunii Europene activarea mecanismului de protecție civilă pentru a primi ajutor în gestionarea afluxului de refugiați.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.