Cine nu are Cuvânt de Onoare, nu îl are nici pe Dumnezeu

– „CINE ÎȘI ȚINE CUVÂNTUL DAT, ÎL ARE PE DUMNEZEU”.

– „CINE NU ARE CUVÂNT DE ONOARE, NU ÎL ARE NICI PE DUMNEZEU”.

– Când Dumnezeu se uită la noi cu dreptate și mânie?

– Cuvântul dat, cum lucrăm cu el?

– Cuvântul dat, dacă este respectat, orice relație inter-umană, socială, chiar de familie sau prietenie, nu se strică niciodată.

– Într-o prietenie, sau relație de amiciție, familie, afacere de orice fel, indiferent dacă pierzi sau câștigi nu trebuie să-ți calci cuvântul dat absolut niciodată.

– Cuvântul odată făgăduit, are legătură cu sufletul, iese prin gura noastră, de aceea trebuie să avem grijă că, tot prin gură ne iese și sufletul, tot cu gura, prin puterea cuvântului, dăm răspuns la Judecata lui Hristos.

– Călcând cuvântul dat, am pirdut demnitatea cuvântului, deci, nu-l mai avem nici pe Dumnezeu.

– Omul sau mai ales creștinul fără cuvânt este fără caracter, considerat, suflet mărunt și ușor de corupt, în vorba populară catalogat, „om de nimic.

– Pare greu de înțeles, este greu de primit ca mesaj pentru suflet, dar lipsa de cuvânt și de caracter, este tocmai izvorul tuturor relelor din lume.

– Pildă de suflet!

– Spune în Sfânta Scriptură:
„Ce este voua da să fie da, ce este vouă nu să fie nu, ce este mai mult, este de la diavolul.”

– Oricând în viață, dacă înșelăm, trișăm, mințim, lucrăm murdar, față de prieteni, de amici, de oricine din semeni, Dumnezeu ne privește cu dreptate și mânie.

Părintele Calistrat Chifan

Invatatura

– "CINE ÎȘI ȚINE CUVÂNTUL DAT, ÎL ARE PE DUMNEZEU".- "CINE NU ARE CUVÂNT DE ONOARE, NU ÎL ARE NICI PE DUMNEZEU".- Când Dumnezeu se uită la noi cu dreptate și mânie?- Cuvântul dat, cum lucrăm cu el?- Cuvântul dat, dacă este respectat, orice relație inter-umană, socială, chiar de familie sau prietenie, nu se strică niciodată.- Într-o prietenie, sau relație de amiciție, familie, afacere de orice fel, indiferent dacă pierzi sau câștigi nu trebuie să-ți calci cuvântul dat absolut niciodată.- Cuvântul odată făgăduit, are legătură cu sufletul, iese prin gura noastră, de aceea trebuie să avem grijă că, tot prin gură ne iese și sufletul, tot cu gura, prin puterea cuvântului, dăm răspuns la Judecata lui Hristos. – Călcând cuvântul dat, am pirdut demnitatea cuvântului, deci, nu-l mai avem nici pe Dumnezeu.- Omul sau mai ales creștinul fără cuvânt este fără caracter, considerat, suflet mărunt și ușor de corupt, în vorba populară catalogat, "om de nimic.- Pare greu de înțeles, este greu de primit ca mesaj pentru suflet, dar lipsa de cuvânt și de caracter, este tocmai izvorul tuturor relelor din lume.- Pildă de suflet!- Spune în Sfânta Scriptură:"Ce este voua da să fie da, ce este vouă nu să fie nu, ce este mai mult, este de la diavolul."- Oricând în viață, dacă înșelăm, trișăm, mințim, lucrăm murdar, față de prieteni, de amici, de oricine din semeni, Dumnezeu ne privește cu dreptate și mânie.

Publicată de Parintele Calistrat pe Luni, 22 iulie 2019

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.