Cum a apărut Revista „Gânduri din Ierusalim” și cine o coordonează

Cred ca multe persoane au avut de-a lungul timpului curiozitatea de a cunoaste identitatea persoanei care se afla in spatele „Ganduri din Ierusalim”. Dupa opt ani de existenta a venit momentul sa aflati povestea care sta la baza site-ului ganduridinierusalim.com si a paginii cu acelasi nume.

Calatoriile in lumea duhovniceasca le-am inceput in anul 2007, cu mici pelerinaje la sfintele manastiri din Romania. Am inceput sa cunosc mireni care aveau aceleasi preocupari, monahi, monahii si preoti cu care am legat stranse prietenii, in discutiile cu acestia descoperind o lume noua, fascinanta si atragatoare.

Dupa ce am dobandit o oarecare experienta, in anul 2011 am realizat portalul pelerinortodox.com (nu mai există în prezent), pe care faceam periodic prezentari ale lacasurilor pe care le vizitam, concomitent postand si articole din invataturile Sfintilor Parinti. Tot in acelasi an am vizitat pentru prima oara Tara Sfanta alaturi de familie si de un grup restrans de prieteni. In calatoria de 11 zile in care am avut bucuria sa implinesc varsta de 33 de ani in Cetatea Ierusalimului, unul dintre partenerii de pelerinaj a fost parintele Ilie Mirel, cel care ne-a fost si ghid, la vremea aceea preot misionar, in prezent ocupandu-se de comunitatea surzilor din Bucuresti. Un om dedicat meseriei pe care a ales-o si un bun cunoscator al locurilor pe care Mantuitorul a pasit in cei 33 de ani de viata pamanteasca. Am avut o prezentare exceptionala si am fost atras ca un magnet de incarcatura locurilor. De atunci a urmat un sir lung de calatorii in Tara Sfanta cu noi prietenii si noi descoperiri pe plan duhovnicesc.

In anul 2015, la patru ani dupa prima experienta in Israel, a aparut idea schimbarii numelui din „Pelerin Ortodox” in cel care si astazi se numeste „Ganduri din Ierusalim”. Au urmat perioade in care am fost foarte implicat in ceea ce faceam, dar si pauze destul de lungi, din cauza putinului timp avut la dispozitie. Pana in prezent, alaturi de cativa colaboratori, am reusit sa adun aproape 9.000 de articole.

Sunt foarte putine persoane care cunosc identitatea celui care s-a aflat in tot acest timp in spatele acestei munci, majoritatea fiind din randul celor cu sutana, oameni foarte apropiati sufletului meu. Numele pe care il port de 45 de ani este Daniel Polifrone, sunt un simplu mirean, fost politist, demisionar din 2016, dupa 16 ani de activitate, am cochetat o scurta perioada si cu politica, demisionand si de aici foarte rapid. Imi plac calatoriile, lectura, sunt un om cu simtul umorului destul de dezvoltat, dar care stie sa se pozitioneze foarte rapid in situatii ce impun seriozitate. Mai multe puteti descoperi pe pagina mea personala de Facebook, pe care uneori imi permit sa postez si mici glumite…
https://web.facebook.com/daniel.polifrone.2

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.