Declarație uluitoare a unui istoric rus: ”Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate”

vlad tepes

”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman” este cartea la care lucrează istoricul, arhivistul și genealogistul Aleksandr Radyevici Andreev, arată B1.ro.  

În opinia acestuia, Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate de la o cucerire otomană iminentă, iar românii au avut același rol salvator pentru Europa precum rușii, câteva secole mai târziu.

Aleksandr Radyevici Andreev a vorbit într-un interviu pentru jurnalistul de la Pravda, Igor Bukker, despre viața și personalitatea voievodului român, dar și despre perioada în care a trăit și luptat. Autorul cărții a mai vorbit despre istoria românilor de la începuturi, ba chiar și despre începuturile civilizaţiei umane.

Astfel, conform acestuia, leagănul civilizației chiar pe teritoriul României de azi, aici a fost creată roata și tot aici a apărut primul alfabet, cu mult înainte să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian.

De asemenea, istoricul rus mai consideră că dacii au fost tot un fel de români și că primele ”state româneşti” au apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal.

Articol relatat de portalul Vocea Transilvaniei

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. radu spune:

    Mai mare contributie a avut SF,Stefan cel Mare,dar probabil ca nu-i convine rusului sa recunoasca ca datorita lui ,Rusia A FOST FERITA DE TURCI.

  2. Metatron spune:

    Eu personal cred ca toti domnitori romani au luptat sa tina turcii la granita, nucred ca doar 1 sau altu au merit, totii la timpul sau achitat de tara asta, chiar daca nu sau batut cu turcii, daca au facut o politica prin care a tinut turcu departe, merita respectul vesnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.