FOTO: Copacul care sângerează atunci când este tăiat

pterocarpus-copacul-care-sangereaza_552285

Pterocarpus, sau Kiaat, Mukwa sau Muninga cum mai este numit arborele,sângerează de fiecare dată când este tăiat sau când i se rupe o ramură. Seva, asemănătoare sângelui, este folosită de localnici pe post de vopsea, însă aceștia susțin că aceasta are și puteri de vindecare, relatează ro.blastingnews.com.

Arborele are și o poveste. În urmă cu foarte mult timp, fiica unui sultan era grav bolnavă si nici un vraci nu a reușit să găsească un leac pentru a o vindeca. Atunci, sultanul, dornic de a-și vedea fiica sănătoasă a anunțat că oricine găsește un leac vindecător pentru ea, va fi răsplătit. Toți medicii au încercat din răsputeri să găsească un leac, însă nici unul nu a vindecat fiica sultanului.

Un bărbat din regat i-a spus sultanului că el a descoperit un fruct magic despre care se spune că are puteri vindecătoare. Sultanul i-a dat o sabie și o corabie bărbatului pentru a pleca în căutarea fructului. Ajuns pe insula Socotra, acesta a debarcat pentru a căuta fructul. În timpul acesta, în calea bărbatului a apărut un dragon. Luptânduse cu el, bărbatul i-a tăiat dragonului o aripă. Rănit, acesta a încercat să zboare, iar sângele lui s-a revărsat asupra arborilor de pe insulă și așa a ajuns copacul să sângereze atunci când este tăiat.

copacul-care-sangereaza-la-maturitate_552285

Potrivit locuitorilor din preajmă, seva copacului ajută la vindecarea afecțiunilor ce țin de sistemul circulator, dar și la problemele cu ochii, herpesul sau maladia. De asemenea, seva e foarte benefică pentru femeile cu sugari, ajutându-le să aibă lapte.

Arborele are o creștere foarte rapidă, dar și o durată lungă de viață. Acesta ajunge la o înălțime între 300 și 1500 de metri și crește în zonele calcaroase. Arborele are forma unei umbrele, frunze lungi și ascuțite, iar florile apar în luna februarie. După aproximativ cinci luni de la înflorire, apar și fructele care sunt niște bobițe ce conțin până la trei semințe.

Lemnul acestui arbore este foarte căutat de producătorii de mobilă, motiv pentru care suprafețele acoperite de acești arbori se micșorează. Din acest motiv, în unele zone, arborele a fost declarat o specie protejată.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.