Nu există femeie urâtă…

Odată, mă găseam la Timisoara. Nu eram călugăr, nici la mânăstire nu eram, dar mă gândeam la asta. Un student la politehnică se îndrăgostise de o studentă foarte urâtă. M-am trezit cu el la mine să-mi ceară sfaturi, că era înnebunit după ea. N-o cunosteam, că nu putea să pătrundă oricine până la mine, dar el o iubea… Am cunoscut-o apoi. Ea, săraca, n-avea cum să speculeze iubirea, pentru că nu avea nimic, era urâtă.

Dar nu există femeie urâtă. Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. Bărbatul trebuie să se plece să o ia – adică să-i arate elegantă, pretuire. Atunci floarea îsi arată si mirosul, si calitătile ascunse, pentru că tu ai stiut să răscolesti adâncurile si ai făcut din ea ceea ce nu stia ea că este. Femeia trebuie pretuită, să stiti, pentru că mai întâi ne reprezintă o femeie în împărătia cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ti-e si frică să vorbesti comparând-o pe ea cu oamenii.

Părintele Arsenie Papacioc

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Mare Dreptate are parintele, ce-a mai frumoasa femeie e aia care iti place, o vezi cea mai frumoasa dintre toate , chiar daca altii care nu sunt implicati emotional ca tine o vad altfel,numai dormi noaptea de gandul ei, si i-ai saruta si picioarele numai sa fie a ta si sa te lase sa te cuibaresti si la picioarele ei si ai fi fericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.