Rețetă de post: Chifteluțe de LINTE și VERDEȚURI

chiftelute-de-post-reteta

Lintea face parte din familia leguminoaselor, renumite pentru conținutul lor bogat în proteine și fibre alimentare solubile și insolubile. Spre deosebire de alte tipuri de fasole, lintea fierbe mult mai repede.

Boabele de linte sunt foarte bogate în molibden, un mineral regăsit în leguminoase, cereale și nuci, care are un rol important în metabolizarea aminoacizilor și eliminarea toxinelor și a unor compuși cu potențial mutagen.

200 g de linte înmuiată conțin acid folic în proporție de 90% din necesarul zinic, fibre (635), cupru (565), fosfor (51%), mangan (49%), fier (37%), proteine (36%), vitamina B1 (28%), vitamina B5 (25%), zinc, vitamina B6 și potasiu (21-23%).

Chifteluțe de post din linte – rețetă

Întrucât lintea trebuie lăsată la înmuiat peste noapte, chifteluțele se vor prepara a doua zi. Luați în calcul acest aspect înainte de a vă apuca de această rețetă.

Ingrediente

• 130 g de linte roșie sau verde
• 4 cartofi
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 2-3 fire de ceapă verde
• 2-3 fire de leurdă
• 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă

Preparare

Alegeți boabele de linte și puneți-le la înmuiat într-un bol cu apă. Lăsați-le la hidratat peste noapte.

A doua zi, scurgeți lintea și spălați-o. Puneți cartofii la copt în cuptor.

Puneți lintea la fiert un sfert de oră, apoi strecurați apa. După ce s-a răcorit puțin, pasați-o fin cu ajutorul blenderului.

Curățați cartofii de coajă și dați-i pe răzătoare. Amestecați într-un bol încăpător lintea și cartofii.

Spălați zarzavaturile și tocați-le mărunt. Adăugați-le în compoziție. Adăugați puțină sare, piper și alte condimente, drojdia inactivă și 2-3 linguri de ulei. Amestecați cu mâinile curate, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Tapetați o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt. Modelați chifteluțe de dimensiunea dorită și puneți-le în tavă. Coaceți-le în cuptorul încins până se rumenesc ușor.

Sunt foarte bune calde, dar merg și reci. Se pot servi ca atare, cu o salată de legume sau verdețuri, cu sos de roșii, cu mămăligă sau cu o mâncare de orez, piure etc.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.