Pe el nu-l vede presa! Preotul care trimite sute de elevi sărmani la şcoală. „Nu mă opresc. N-am de gând să trag linie la 1.000 de copii ajutaţi“

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, preotul Dan Damaschin de la biserica Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi pregăteşte pentru şcoală sute de copii nevoiaşi.

Dan Damaschin, preotul misionar de la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi, pregăteşte pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi.

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, părintele Damaschin se îngrijeşte să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

Damaschin derulează proiectul numit „Grăuntele de muştar” de trei ori pe an: la începutul anului şcolar, de Crăciun şi de Paşte.

„Prin acest proiect oferim sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, la început de an şcolar. Am început proiectul în 2005, când am ajuns la biserica în care slujesc şi în prezent. În primii ani ajutam de fiecare dată câteva sute de copii. În ultimii doi ani, ne-am propus şi am reuşit să umplem ghiozdanele a 1.000 de elevi cu tot ce au nevoie pentru şcoală”, a relatat preotul Dan Damaschin.

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018, preotul şi-a propus să ajute, pe lângă cei 1.000 de elevi, şi 30 de studenţi cu rezultate deosebite, dar cu o situaţie financiară dificilă. Cu sprijinul colaboratorilor părintelui, tinerii vor primi lunar o bursă cu o valoare cuprinsă între 200 şi 400 lei.

În ultimele zile, Damaschin a reuşit să ajungă la peste 600 de copii cărora să le ofere ghiozdane, rechizite, haine şi papuci cu care să meargă la şcoală peste câteva zile.

În weekend, încă 300 de elevi din familii nevoiaşe vor primi cadouri pentru anul şcolar 2017-2018. „Pe lângă cei 1.000 de copiii pe care îi avem pe liste, ne vin mame direct la biserică şi ne cer ajutor pentru începutul anului şcolar. Nu pot să nu le dăm şi lor ce au nevoie. Altfel spus, nu mă opresc şi nu am de gând să trag linie la 1.000 de elevi ajutaţi”, a mai precizat Damaschin.

Preotul Dan Damaschin derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din comunele judeţului Iaşi. Prin acestea peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din ţară impresionaţi de iniţiativa preotului. Persoanele interesate să sprijine proiectele părintelui Dan Damaschin îl pot contacta la numărul de telefon 0744.798.610.

Citeste mai mult: adev.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Olariu Elena spune:

  Olariu Elena 16 Octombrie 10:10

  Îmi amintesc de o întâlnire a politicienilor aici, în târgul meu, când am întrebat un ziarist de ce nu scoate la lumină şi faptele oamenilor de bine? Răspunsul a fost prompt: „Nu ar avea ziarul audienţă la cititor! Rating-ul este bârfa, violurile, mizeriile mai pe scurt şi nu valorile… Trăim în România– Cine ştie, poate bunuţul Dumnezeu va lumina minţile celor în care mai coclăie în somnul raţiunii. Cât despre sfinţia-sa părintele, cu drag îmi amintesc cât de multă lume sta şi-l asculta la predică. Şi cât de multe am învăţat de la Sfinţia-sa începând cu… modestia… Să fiţi sănătos, Părinte!

 2. Ion spune:

  Normal că pe el nu-l vede presa, fiindcă presa este doar interesată de scandal iar când vine vorba de Biserică, doar de preoți lacomi, abuzuri de copii sau adolescenți și așa mai departe. Pe urmă spune lumea, care tot de presă e dependentă că ”toți preoții sunt mincinoși”, ”nu sunt azi sfinți” și altele de genul. Noi alegem de BUNĂVOIE să ne înșelăm și pe urmă tot noi aruncăm cu gunoi în alții, care ni se par ”păcătoși și răi”, în timp ce noi suntem ”de treabă”.

 3. Daniel Popa spune:

  Buna ziua,

  Am rugamintea sa ma ajutati cu postarile care le doresc trimise in reteaua mea de prieteni pe face book. Exempu esste cu acest preot care ingrijeste de sarmanii copii. eu nu reusesc sa trimit acest articol. Se trimite toata reteaua nu si articolul mentionat .
  cu multa placere ma rog pentru voi sa fiti binecuvantati vesnic de Domnul IIsis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.