A uns copilaşul cu ulei din candela Sfântului Nectarie şi băieţelul de trei luni era a doua zi perfect sănătos, iar părinţii lui l-au luat acasă

moastele-sfantului-nectarie_w1000_h754_q100

20 ianuarie 2010

Preasfinţitul mitropolit Benedict al Filadelfiei (Patriarhia Ierusalimului) ne aduce la cunoştinţă o mare minune contemporană petrecută în Iordania. Un băieţel de trei luni s-a îmbolnăvit foarte grav, având gaură în plămâni, şi a ajuns la terapie intensivă, fiind intubat pentru a primi oxigen. Părinţii băieţelului erau foarte deznădăjduiţi când doctorii i-au anunţat că fiul lor nu are nicio şansă de scăpare.

De îndată ce a aflat despre tragicul eveniment, Mitropolitul Benedict a dat imediat poruncă unui preot, părintele Nectarie, ca împreună cu alţi tineri să viziteze în fiecare sâmbătă spitalele pentru a da mângâiere bolnavilor. Aceştia au mers la fiecare bolnav cu Sfânta Evanghelie, cu o carte cu viaţa Sfântului Nectarie şi cu ulei din candela Sfântului. Potrivit poruncii Mitropolitului Benedict, părintele Nectarie a uns copilaşul cu ulei din candela Sfântului Nectarie şi – minune! – băieţelul de trei luni era a doua zi perfect sănătos, iar părinţii lui l-au luat acasă.

Trebuie spus că părinţii băiatului nu erau cunoscuţi în Mitropolie; cu toate acestea, ei i-au telefonat de îndată părintelui Nectarie, ca să-i spună minunea, şi au venit în biserica Sfântului Nectarie de la Mitropolie pentru a se închina. Cu lacrimi în ochi, i-au mulţumit Sfântului Nectarie şi au declarat că vor boteza copilul creştin ortodox şi îi vor da numele Sfântului Nectarie Făcătorul-de-minuni. Mitropolitul Benedict al Filadelfiei a vizitat familia şi pe băieţel şi le-a dat binecuvântarea lui.

Merită menţionat că Sfântul Nectarie este cinstit în chip anume în Iordania; după iniţiativa preasfinţitului mitropolit de a-l face cunoscut în această ţară. S-au mai făcut alte şapte minuni, consemnate de cei care au primit harul lui Dumnezeu pentru mijlocirile Sfântului Nectarie. Această întâmplare a avut un mare răsunet în lume şi dă mărturie despre adevărul şi puterea credinţei creştine.

Aricol aparut in nr. 13 al revistei Familia Ortodoxa, preluat de pe familiaortodoxa.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.