Abține-te de la supărare, tu ai nevoie de o minte și o inimă curată

Te întristezi când ceilalți sunt nedrepți cu tine? Cel mai bine, spun sfinții părinți, este să te abții de la orice supărare, pentru că ai nevoie să ai mintea și inima curate. Iată ce trebuie să faci ca să îți păstrezi pacea sufletească.

Nu îi osândi pe ceilalți

Un prim lucru care trebuie făcut pentru a păstra pacea sufletului tău este să nu îi mai osândești pe ceilalți. Iar pentru asta uită-te la așchia din ochiul tău.

Încetează să judeci și arată-le iubire celorlalți. Dacă nu poți lăsa capul plec@t în fața celorlalți, atunci cel puțin taci, spunea Părintele Cleopa.

De asemenea, acesta ne îndeamnă pe toți să facem tot ce ne stă putință să alungăm tristețea și deznădejdea și să încercăm să fim veseli:

“Căci un om care nu are ce-i trebuie pentru nevoile lui, acestuia îi este greu să-şi învingă descurajarea. Trebuie să intri în tine însuţi şi să te întrebi: unde mă aflu? Trebuie să priveghem cu simţurile noastre, mai ales cu văzul, să nu ne împrăştie. Căci darurile duhului nu le pot avea decât cei care se roagă şi au grijă de sufletul lor”.

Sursa: secretele.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.