Acestea pe cea frumoasă o fac mai frumoasă și pe cea urâtă o înfrumusetează

Tinuta noastra in biserica sa fie cuviincioasa din toate punctele de vedere. Sa fie decenta iar nu provocatoare, pentru ca decenta dovedeste buna cuviinta, iar indecenta contrariul.

Aceasta ne porunceste Sf. Apostol Pavel cand spune: „Vreau deci ca barbatii sa se roage in tot locul, ridicand maini sfinte, fara de manie si fara de sovaire. Asemenea si femeile, in imbracaminte cuviincioasa, facandu-si lor podoaba din sfiala si din cumintenie, nu din par impletit si din aur, sau din margaritare, sau din vesminte de mult pret, ci din fapte bune, precum se cuvine unor femei tematoare de Dumnezeu.” Asadar, daca interzice femeilor podoabele care sunt dovada bogatiei, cu atat mai mult interzice cele ce starnesc curiozitatea cum ar fi fardul, vopsirea ochilor, mersul leganat, hainele extravagante si cele asemenea.

Ce zici, femeie? Vi la biserica pentru a te ruga si te impodobesti cu bijuterii si-ti rasucesti parul in multe chipuri? Nu cumva ai venit la dans sau la nunta? Acolo este locul bijuteriilor si a luxului. Aici nu este nevoie de nimic din acestea. Ai venit sa-L rogi pe Dumnezeu pentru pacatele tale. Asadar pentru ce te impodobesti? Aceasta infatisare nu este cea a unei femei care se roaga. Cum poti sa suspini, cum poti sa lacrimezi, cum poti sa te rogi cu caldura avand astfel de imbracaminte? Vrei sa arati cuviincios? Imbraca-te in Hristos, nu in aur. Imbraca-te cu milostenia, iubirea, intelepciunea si smerita cugetare. Acestea sunt mai de pret decat tot aurul. Acestea pe cea frumoasa o fac mai frumoasa si pe cea urata o infrumuseteaza. Sa stii ca, atunci cand te impodobesti mult esti mai destrabalata decat cea goala, pentru ca ai lepadat buna cuviinta.

Spun Sfintii Parinti ca, femeia care se imbraca in vesminte barbatesti (adica pantaloni), uraciune este inaintea lui Dumnezeu si ca aceasta nu se poate mantui. Un alt mare pacat este sa stai la rugaciune sau sa intri in biserica cu capul neacoperit.

MERSUL LA BISERICA

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. relu stefan spune:

    biserica ne va ajuta întotdeauna da respectam ce scrie in biblie .vom fi mai sanatosi si mai puternici sufleteste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.