Află de ce tatăl influențează mai mult personalitatea copilului decât mama

tată-și-fiică

Profesorii Ronald Rohner si Abdul Khaleque din cadrul Universitatii americane din Connecticut, autorii cercetarii Personality and Social Psychology Review, au descoperit ca iubirea tatalui este unul dintre cei mai important factori de influenta ai personalitatii viitorului adult.

Cei doi au analizat 500 de studii internationale despre relatia parinte-copil si au ajuns la concluzia ca – indiferent de culoare, sex, varsta – personalitatea copilului in crestere si, implicit, a viitorului adult este conturata in cea mai mare masura de tata, nu de mama.

Rezultatele analizei au arata ca micutii, dar si adultii care vor deveni sunt mult mai traumatizati daca sunt respinsi de tata, decat de mama.

O echipa de cercetatori proveniti din 13 tari diferite, parte a International Father Acceptance Rejection Project, au explicat fenomenul prin faptul ca atat copii, cat si cei mari acorda mai multa atentie acelui parinte sau om despre care considera ca are mai multa putere si mai mult prestigiu. In majoritatea cazurilor, acel parinte este tatal. (sursa ampress.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.