„Băi… nu mai batjocori Biserica!”… „Băi, batjocoreşti-o până când ţi-o paraliza gura! E treaba ta!”

Parintele Calistrat Chifan

Trebuie să ai ochii deschişi să înţelegi ortodoxia!

Să ajungi tu, trăitor al lui Dumnezeu, creştin ortodox, să te justifici în faţa unui ateu şi s-ăi spui: „Băi… nu mai batjocori Biserica!!!”….. Băi, batjocoreşti-o până când ţi-o paraliza gura! E treaba ta! Fiecare îşi ia plata pentru faptele lui. Tu că eşti necredincios şi eu că sunt credincios!

Îmi este ruşine în clipa în care vă vorbesc, pentru că nu ştiu ce aş face dacă mâine aş fi în Siria, acolo unde ăia se bat pe cruce, sunt înjunghiaţi ca vitele, decapitaţi ca vitele, împuşcaţi ca animalele, şi bătuţi în cuie pentru credinţă.

Ori noi, avem o credinţă lejeră, comodă. Îţi bate clopotul 3 ore, să auzi că-i sărbătoare, ţi-ai pus strană în biserică să nu oboseşti şi dacă e nevoie şi scaun… şi ai staţie şi vrei să auzi un preot care cântă frumos şi coruri care cântă pe sonate şi note ca să te încălzească sufleteşte. Anafura să fie albă, biserica să fie caldă… nu te poti ruga în ea dacă nu-i pictată.. Şi tot nu mergem la slujbă!

Dar ce fac oamnenii ăia care mor martiri ca în primele trei secole creştine?

Şi nici măcar nu au un mormânt, sau o cruce la cap, cine le-a aprins lumânarea, cine i-a pomenit la 9 de zile , la 40 de zile, cine i-a pus în groapă, cine le-a tras pânza pe faţă, cine a spart căni în urma lor aşa cum facem noi circ la înmormântare, cine a dat podurile pe sub raclă?

VEDEŢI ÎN CÂTE MARUNŢIŞURI NE CRAMPONĂM NOI?

Şi ăia fură Împărăţia lui Dumnezeu! Sunt 300.000 de creștini ucişi din Siria până în Nigeria, şi musulmanii ăia din Isis unde prind creştini, pe toti îi ucid în masă.

Nu se mai deranjează nimeni! Nu supără pe nimeni! Nu tulbură pe nimeni şi nu impresionează pe nimeni! Dacă erau homosexuali, imediat se făceau parade, comemorări, ceremonii… şi toată lumea spune: Ce au pătimit săracii!!!

De aceea, pe aceşti creştini trebuie să-i pomenim, pentru că ăştia vor sta la masă cu Dumnezeu, cu Avram, cu Isaac şi cu Iacov şi vor fi în cete de judecători atunci când se va judeca lumea. Ăştia deja s-au dus în cer ca martiri. Să îi pomenim la morţi cu o colivă şi cu un colac şi în felul ăsta să fim solidari cu ei. Căci biserica este un singur trup şi capul ei este Hristos!

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Credința ne poate salva sufletul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.