Beți zeama de varză? Pierdeți mult dacă nu aveți acest obicei! Iată ce minuni medicale poate face

zeama-de-varza

Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică.

Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogata chiar decat varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod.

Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos si împiedică pierderile de memorie.

În compoziția de la zeama de varză se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentație.

Astfel, varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.

Moarea reglează si stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în caz că te confrunți cu așa ceva.

Deși nu este prea plăcută la vedere și nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxificat asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Ținând cont de compoziția bogată în vitamine și minerale, o cură cu zeamă de varză, acum, pe timp de iarnă, cand organismul este predispus mai ales, infecțiilor respiratorii, atat de răspândite, contribuie la vitaminizarea organismului si la întărirea sistemului imunitar.

Ca să faci zeama de varză mai plăcută, măcar ca aspect, când o pui la murat, adaugă-i și o varză roșie sau doua, trei bucățele de sfeclă roșie.

Iată câteva boli care se tratează cu ajutorul moarei:

Litiaza biliară, gastrita cu aciditate scazută, giardioza.

Timp de 2-3 săptamăni se beau câte 150 ml de moare, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Apoi, dacă pietrele sunt mici (mai mici decât un grăunte de porumb), după consultarea cu medicul specialist, puteți să folosiți metoda bunicilor. Se amestecă un litru de moare cu 400 g de ulei nerafinat și suc de la 4 lămâi. Cu 24 de ore înainte de procedură nu se mănâncă nimic. Începând de dimineață, se beau câte 100 ml de preparat, la fiecare 25 de minute. Metoda poate provoca dureri, de aceea trebuie folosită o compresă caldă în zona ficatului, pe toata durata curățării, sau o pastilă de No-Spa. Timp de 4-5 ore, organismul răspunde cu diaree, în timpul acesta, colecistul se curață de pietre. Dupa procedură, timp de 2 săptămâni, se bea ceai din mușețel și fenicul. Două linguri cu semințe de fenicul rasnite se fierb 10 minute într-un litru de apă, se adaugă 2 linguri cu flori de mușețel, se acoperă cu capac și se trag de pe foc. După 25 de minute se strecoară, iar peste plante se mai toarnă un litru de apă și se aduce pana la punctul de fierbere. După răcire, se strecoară și se amestecă tot lichidul obținut. Se bea în timpul zilei în loc de apă.

Hemoroizi. Se beau cate 100 ml de moare încalzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și se mănâncă zilnic salată de varză proaspată sau murată.

Avitaminoza și astenie. Se amestecă câte un pahar de moare și suc de roșii, se adaugă 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine și o lingură de suc de lămâie. Se bea câte un pahar de 1-2 ori pe zi, între mese, până la îmbunătățirea situației.

Ragușeala, dureri uscate în piept.Se amestecă părți egale de moare și apă plată. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

Diabet. De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se bea câte 1/3 pahar de moare, diluată cu apă, în proporție de 1:1, timp de 21 de zile. După 7 zile de pauză, cura se repetă, până la îmbunătățirea situației.

Constipație. 1. Se dizolvă 2 lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și se bea dimineața pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul și a doua zi, tot dimineața. 2. Un pahar de moare (250 ml) se amestecă cu o linguriță de drojdie sau 4 g de crusin și se bea încălzit, dimineața, pe nemâncate.

Diaree. Se recomandă consumarea amestecului din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

Afecțiuni hepatice. Se bea amestecul din rețeta precedentă, câte 100 ml, de trei ori pe zi, între mese, timp de 6-8 luni.

Gastrită. Se bea zilnic moare încalzită, înainte de mesele principale. Prima dată se beau 100 ml, apoi doza crește treptat, până la 2 pahare pe zi.

Hernie ombilicală. Strămoșii noștri vindecau hernia cu moare de varză. O bucațică de tifon împăturit se imbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă putin și se pansează. Compresele se țin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

Sursa: infoalert.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.