Biserica Ortodoxă Bulgară: „Protestanții și catolicii, eretici. Nu exista altă credință, în afară de cea ortodoxă”

FILE BULGARIA PATRIARCH MAXIM

In afara de Sfanta Biserica Ortodoxa nu exista alte Biserici, ci doar eretici, iar a numi orice altceva „biserica” nu este, din punct de vedere spiritual, dogmatic si canonic, decat o mare greseal.

Sfantul Sinod al Bulgariei a scris acest text intr-un document recent elaborat, care va arata credinciosilor atitudinea corecta fata de ceilalti crestini, noteaza presa bulgara.

Catolicii si protestantii nu sunt numiti clar in acest document, dar, din moment ce nu sunt ortodocsi, se presupune ca intra in categoria ereticilor si de la ei se asteapta sa se caiasca, scrie aktual24.ro.

Sinodul, sub inaltul patronaj al Patriarhului Bulgariei, Neofit, a elaborat anumite documente care vor fi prezentate la viitoarea intrunire a Soborului Ortodox Mondial, care va avea loc intre 16-27 iunie pe insula Creta. Iata ce se mai spune in document:

-In Biserica Ortodoxa, prin sintagma „uniunea tutoror”, s-a inteles intotdeauna ca acei care au cazut in pacat trebuie sa se intoarca la credinta ortodoxa si sa arate umilinta fata de Sfanta Biserica si, atunci, prin pocainta, ei pot fi primit in Biserica Ortodoxa.

-In afara de Sfanta Biserica Ortodoxa, nu exista alte Biserici, ci doar eretici.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Floarea Florilor spune:

    Jsus Hristos A LASAT PE PAMANT O SINGURA RELIGIE SI LEGE,CEEA A IUBIRI NE CONDITIONATE A APROAPE-LUI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.