Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost închisă, începând de azi, pe termen nelimitat

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost închisă, incepand de azi, pe termen nelimitat. Aceasta a fost închisă, duminică, indefinitiv, ca formă de protest față de noua politică fiscală implementată de guvernul Israelului. Anuntul a fost facut duminică de bisericile care se ocupă de grija bisericii: Biserica Ortodoxă Grecească, Biserica Romno-Catolică și Biserica Apostolică Armeană.

Conducătorii bisericilor creștine din Ierusalim au anunțat mișcarea, după ce Comitentul Ministerial pentru Legislație din Israel a discutat actul care va da voie Irsaelului să expropieze terenul vândut de Bisericile Ortodoxă și Romano-Catolică din 2010 până în prezent. Bisericile mai protestează pentru noua politică fiscală a municipalității Ierusalimului, care cere bisericilor să plătească taxe pe proprietate, transmite Haaretz.

Liderii bisericilor menționate mai sus au semnat o scrisoare deschisă prin care atacă legislația și mișcările recente făcute de autorități, pe care le cataloghează drept „un atac sistematic asupra minorității creștine de pe Pământul Sfânt”.

Planul Ministerului pentru Legislație din Israel este de a opri vânzările uriașe de teren făcute de biserici către companiile de imobiliare în cartierele Rehavia, Talbieh și Nayot. Mai mulți rezidenți au protestat împotriva vânzării, ceea ce i-ar forța să-și părăsească casele.

Actul va autoriza ministrul Finanțelor, cu aprobarea Constituției, Legii și Comitetului pe Justiție, să expropieze terenurile vândute de la începutul acestui decenului, drept compensație pentru companiile care au cumpărat terenul.

Liderii bisericilor au spus clar că aceasta este o încălcare asupra drepturilor de proprietate. Liderii au anunțat, totodată, că vor ataca legea legal și diplomatic.

Între timp, reprezentanții bisericii l-au acuzat pe Nir Barkat, Primarul Ierusalimului, că a încălcat tratatele internaționale, după ce municipalitatea a plănuit să colecteze 186 de milioane de dolari, taxe datorate de biserici pentru proprietățile din oraș, scrie libertatea.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Angel spune:

    La rugaciune ca rugaciunea rezolva.

  2. Angel spune:

    Sa se faca rugaciune sa se mantuiasca toti din tara si din afara si sa se aiba ca fratii. Iubeste pe vecinul tau ori pe aproapele tau ca pe tine insuti. Ei sunt aproapele unul altuia. Sa se iubeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.