Când cineva îți face un bine, trebuie să vezi de ce ți-l face

Parintele Calistrat Chifan

Cand cineva iti face un bine, trebuie sa vezi de ce ti-l face. Prieteniile cele tari, aduc vrasmasiile mari. Cu cat te-ai incalcit mai mult, ca nodul gordian, si pericolul va fi mai puternic. Se certa doi oameni de la un lucru marunt, domnule… cearta-te pe problema in sine! De aici, pana aici! Pe segmentul respectiv. M-ai jignit, mi-a trecut… mi-am cerut iertare, dar nu trebuie sa faci tu cazierul cuiva: Lasa ca stiu cine esti! Am auzit eu, mi-a spus mie ala… Si asa pana cand poti sa scrii un roman! Ei, asta arata ca tu esti mizer interior!

Despre treptele pacatelor: Lupta in minte a pacatului si cautarea prilejului de a pacatui. „Si ce daca gresesc, nu sunt singurul! Au mai gresit si altii. „

– Nu ma pot lasa de pacat

– Imi place, nu ma pot opri. Betia, fumatul, drogurile, destrabalarea..etc; Lupta in fire cu pacatul. Daca ascetul atinge mintea cea inalta a vederii duhovnicesti, pacatosul atinge partea cea mai inalta a pacatului. Adormirea constiintei sau contemplarea intunericului demonic. Demonizarea! Si chiar demonizarea trupeasca urmata intotdeuna de lipsa de vointa si deznadejde.

SINUCIDEREA Atunci cand am pierdut reperul si nu mai avem niciun ghid de valori morale, mandria si sfatul satanei, ne indeamna sa devenim victime si actori in fata societatii. In modul acesta vom putea atrage atentia sau vom putea arata ca am existat.”

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.