Când se îmbolnăvește omul

Părintele Porfirie

Când creștinul se predă pe sine, cu încredere, Domnului, El îi va liniști organele interne și această liniștire va avea ca rezultat funcționarea normală a organelor și a glandelor , adică sănătatea netulburată de nimic. În schimb, păcatul, tulburarea, egoismul când sporesc, degradează funcționarea normală a organelor, și acestea au ca rezultat boala.

Organismul cunoaște calea normală de mijloc și funcționează în liniște. De exemplu, când m-am îmbolnăvit de ulcer, medicul mi-a dat să iau medicamentul acesta, Zantac. Cum l-am luat cum mi-au încetat durerile. Aha, mi-am zis, asta nu e bine deloc. De bună seamă, va face rău organismului în alt loc și în alt fel. Și nu l-am mai luat. Am preferat să rabd durerile.

Viața fiecăruia depinde de voința proprie. Putem trăi cum vrem și cât vrem. Nu există obstacole sau dificultăți pentru a face ceea ce ne dorim, dar nici îndreptățiri! Trebuie să trăim în Hristos – și putem face asta. Postul este un mod de viețuire corectă. Nimeni nu se vatămă și nu are de suferit de pe urma postului. Omul se îmbolnăvește atunci când se leagă de persoane și de lucruri.

Extras din ”Antologie de sfaturi și îndrumări” – Pr. Porfirie, Ed. Bunavestire, Bacău, pag. 71

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.