Copiii zămisliți în posturi, în sărbători, fără cununie, sau când părinții sunt beți, aceștia se vor naște bolnavi, rahitici, neascultători sau vicioși

Căsătoria a lăsat-o Dumnezeu pentru naștere de prunci, nu pentru satisfacerea poftelor și plăcerilor trupului. Unii aleg la tinerețe să se distreze, folosind tot felul de metode contraceptive, și abia când decid ei, să facă copii – dar acești copii nu sunt binecuvântați, pentru că trebuie să-i faci când ți-i dă Dumnezeu, nu când când vrei tu. Când vei vrea tu, s-ar putea să nu-ți mai dea Dumnezeu. Ei ar vrea să simtă numai plăcerea, iar când intervin copiii, îi omoară, nu vor să știe de greutăți, responsabilități. Păi se mai poate numi aceasta iubire între soți? Ei dovedesc mai degrabă egoism, lașitate, hedonism.

Foarte mult contează momentul zămislirii, căci dacă acești copii sunt zămisliți în posturi, în sărbători, fără cununie, sau când părinții sunt beți, aceștia se vor naște bolnavi, rahitici, neascultători sau vicioși, și vor avea de suferit atât ei, cât și părinții și rudele lor. Pe de altă parte, dacă părinții știu să se înfrâneze, sunt cumpătați și virtuoși, și zămislesc copii în zilele îngăduite de biserică, aceștia vor fi o binecuvântare și o bucurie pentru părinți. Acești copii vor fi sănătoși, ascultători, virtuoși, și folositori întregii societăți, căci devin doctori, învățători, sau preoți.

Mulți se întreabă și se miră cum din aceeași părinți ies copii sănătoși, iar alții bolnăvicioși, ori cu handicap. Răspunsul îl aflăm de la sfinții părinți: momentul zămislirii pruncilor și viața curată / necurată a părinților sunt factori importanți și decisivi. Din niște părinți vicioși, bețivi, tutunari și desfrânați, cum pot ieși copii buni? Vor fi și ei asemenea… Ne întrebăm adesea de ce cad păcatele părinților asupra copiilor care ei de fapt sunt nevinovați, dar prin suferința aceasta a copiilor, Dumnezeu îngăduie ca părinții să-și ispășească vina aici pe pământ, căci copilul bolnav fiind, suferă el, și odată cu el îi chinuie și pe părinți, iar dacă au murit și au ajuns în iad, să fie scoși de acolo.

Cu mintea noastră limitată, credem că este o nedreptate din partea lui Dumnezeu, când de fapt este o adevărată lucrare și purtare de grijă plină de iubire, pe care Dumnezeu o îngăduie între rudele de un sânge.Pentru că El atât de mult ne iubește, încât vrea să ne scape cu orice preț de chinurile veșnice, dându-ne aici suferințe vremelnice. Se spune că Dumnezeu este drept, dar dacă ar fi fost drept, și ar fi aplicat pedepsele pe bună dreptate, noi am fi pierit demult. Dar este Bunătate și Iubire cu mult prea mult peste Dreptate: „Eu sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.”

Majoritatea oamenilor care s-au născut, și care au devenit sfinți mai apoi, se datorează în mare parte părinților care i-au sfințit încă din pântecele lor prin posturi și rugăciuni, apoi ei au continuat și au aprofundat acest stil curat de viață. Sf. Nicolae care sugea lapte numai din sânul drept al maicii sale, miercurea și vinerea nu sugea deloc; prunca Maria, Maica Domnului, rodul binecuvântat al Sfinților Părinți Ioachim și Ana, rezultatul posturilor, rugăciunilor, lacrimilor, milosteniilor și vieții curate a acestora – și ce pruncă! și ce binecuvântare!,că a fost învrednicită să fie Maică a lui Dumnezeu, Mama tuturor popoarelor creștine. Iar exemplele pot continua atât în cazul părinților credincioși, cât și în cazul celor care nu respectă legea creștinească.

(Elena J.) 

https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

14 răspunsuri

 1. Gabriela spune:

  Adevărat! Doar ca unele persoane se dau a fi experte in viată… Fiți fericiti in stiinta voastra pentru că eu sunt fericită in bratele lui Dumnezeu care stie cel mai bine ce-mi trebuie.

 2. Alex spune:

  Continutul acestui articol este contrazis de insusi Arsenie Boca. Matematic vorbind, acesta a fost conceput in Postul Craciunului. Si eu nu-mi aduc aminte sa fi fost curvar, betiv sau sa aiba alte asemenea „calitati”! Mai terminati-va cu prostiile!

 3. Dorina spune:

  Acest mesaj e fariseic. Nu are pic de dragoste in el. Nu inteleg de ce scrieti astfel de articole, doar ca sa dati dureri de cap oamenilor. Ca toti suntem pacatosi, si cel mai sfant dintre noi poate sa o faca intr-o zi de vineri sau in post. Poate Sf Nicolae a fost zamislit intr-o zi de post, de unde stii tu? Dumnezeu e dragoste, nu boala. Astfel de articole sunt imbolnavitoare, chiar daca nu exista asa cuvant, asa sunt.

 4. Irina spune:

  O fi adevărat ! Nu zic că nu… Da atunci să avortezi copilul pentru că l-ai născut in careva condiție de mai sus!? Copilul e binecuvântare deschide ochii și vezi pentru ce ți l-a dat Dumnezeu! Mi imposibil să cred …cunosc suficiente cazuri în care copilul s-a născut înainte de căsătorie și tineri și-au pus viața în rânduiala iar copii acu crescut mari frumoși și cu frică de Dumnezeu

 5. Cristina spune:

  Doamne ce oamenii rai sunteți… Și va considerați credincioși… Cum sa scrieți și sa distribuiți acesta chestie.
  Orice copil este o binecuvântare de la Dumnezeu, și o data cu el vine și o grămadă de încercări.
  Dumnezeu nu pedeapseste copii, Dumnezeu iubește copii! Oameni rai ce sunteți…parintii copiilor bolnavi sunt destul de împovărați cu suferință și tristețea copilului bolnav… sa le zici ca i-a pedepsit Dumnezeu copilul e ceva fără suflet…
  Cine a scris articolul este un incult, și un om fără Dumnezeu… Nu știu la cine se roagă el, dar nu la Dumnezeu. Dumnezeu înseamnă iubire… iubire fără limita.
  Dumnezeu ne cere sa iubim, sa ne înțelegem, sa fim înțelepți… Nu prosti și inculți…
  Sper sa aveți copii sănătoși și mai înțelepți ca voi, sa îl iubească pe Dumnezeu, nu sa le fie frica de El.

 6. Lucian Alexandru spune:

  da da da! „Pentru că El atât de mult ne iubește, încât vrea să ne scape cu orice preț de chinurile veșnice” ne face copii „bolnavi, rahitici, neascultători sau vicioși”. Asa da zeu iubitor! Fereasca sfantul de unul care nu ne iubeste ca nu stiu in ce fel ar iesi copii din post.

 7. Claudia Ancan spune:

  Sunt de acord, dar de ce legislația permite anomalii ca avortul si divortul, mai ales în căsniciile cu copii, dar nu numai. Legea educa în mod negativ tineretul.

 8. Claudia Ancan spune:

  Am mai spus și voi repeta acest lucru. Trăim într-adevăr societate cu legi democratice și nu teocratice. Ce e de făcut?

 9. Claudia Ancan spune:

  Pentru a putea pune în aplicare legile bune ale lui Dumnezeu ar trebui sa trăim în TEOCRATIE, nu în DEMOCRAȚIE .

 10. Ionescu spune:

  Concluzia este, ca prea Sfintii de pe pamant, te accepta doar conditionat. Doar daca ti post, in rest nu conteaza ce fel de caracter ai. Iar de copii, ma abtin. Multi schizofreni sunt in spitale. Dar, ce-i drept toti l-au vizitat intens pe Domnul si Sfintii lor. Ar trebui totusi sa gasim un echilibru in aceasta viata iar viata sa curga prin venele noastre, fara a sta impotmoliti.

 11. Arteni spune:

  Tin sa va contrazic de data Asta! Copilul meu este facut înainte de a ma cununa cu sotul meu, si este un copil foarte talentat, ascultător si iubeste pe Dumnezeu. Asa ca nu mai faceti speculatii de acest gen, Dumnezeu nu pedepsește copiii pentru greselile părinților, si apoi pentru acesta fapta comisă înainte de căsătorie părintele duhovnic a dat canon si părinții si-au dus la bun sfârșit acest canon.

 12. Maria spune:

  Din pacate venirea unui copil, pe lume este o binecuvintare de la Dumnezeu.Nu o crima

 13. Iulia spune:

  Părinții mei nu s-au cununat niciodată. Am fost mereu un copil bun, ascultător, iubit de Dumnezeu. Acum sunt medic.
  Nu înțeleg de ce unii oameni au o răutate atât de mare in suflet încât în amesteca pe Dumnezeu în răutatea lor. Acest articol e plin de ura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.