Cum să-l înfruntăm pe diavol?

Cum să-l înfruntăm pe diavol?

Asa cum Domnul Hristos ne-a invatat: alergand si gasindu-ne scaparea numai la Dumnezeu. Nici de foame sa nu ne simtim zdrobiti, ci sa ne incredem in Acela Care si numai cu cuvantul Sau ne poate hrani.

Primind bunatati, sa nu-L ispitim pe acela Care ni le-a dat, ci sa fim multumiti cu slava cea cereasca si deloc sa nu ne ingrijim de cea omeneasca.

In sfarsit, intotdeauna sa dispretuim ce nu ne este cu adevarat necesar. Pentru ca nimic altceva nu ne face sa cadem in mainile diavolului decat dorinta de-a avea mai mult si lacomia fara sat.

Vedem ca toate acestea sunt adevarate din ceea ce se intampla in zilele noastre. Exista unii care zic: „toate acestea vor fi ale tale, cazi doar dinaintea noastra si inchina-te noua”.

Acestia sunt oameni dupa fire, dar unelte ale diavolului. Pentru ca de Hristos diavolul nu s-a apropiat singur, ci impreuna cu altii, si ne-o spune lamurit Sfantul Apostol Luca: „…s-a indepartat de la El pana la o vreme” (Luca 4, 13). Vrea sa spuna ca dupa aceea s-a apropiat de El prin uneltele sale.

SFANTUL IOAN GURA DE AUR

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.