Cum se moşteneşte păcatul strămoşesc?

familie

Aceasta este o taină mare. Ceea ce se poate spune este că păcatul acesta, pe care-l moştenim din tată în fiu, prin naşterea fireasca, nu ni se socoteşte ca păcat al nostru, personal, ci ca o stare păcătoasă, ca o înclinare spre păcat, izvorâtă din călcarea poruncii dumnezeieşti şi care este egală cu păcatul, în faţa legii lui Dumnezeu.

Pentru că această stare păcătoasă este egală cu păcatul însuşi, Biserica a rânduit botezul copiilor, care nu au păcatele celor vârstnici dar care totuşi, moştenesc aplecarea spre păcat, care vine de la Adam (Fac. 7, 20; II Cron. 6, 36; Iov 4, 17-19; 14, 4; 15,14-16; 25, 4; Ps. 13, 1-3; 50, 6; 52, 2-4; 57,3-4; Prov. 20, 9; Ecl. 7, 20; Sirah 25, 23, 27; Rom.3,10-12; 5, 12-19; Iacov 3, 2; I Ioan 1, 8).

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. robert spune:

    Bună ziua.
    Oare avem înțelepciunea sa primim acest păcat/suferință?! Câți dintre noi,a primit cu iubire o persoană cu handicap(fizic,psihic etc) dar nu rudă, cutumele societății ne învață de mici că aceste persoane (chipul și asemănarea lui Dumnezeu) sunt de evitat și dacă se poate eutanasiate,nu produc. Ei au acceptat suferința iar noi cei „normali” ne plângem ca suntem săraci, stresați, ne pedepsește Dumnezeu, etc. Am uitat să înțelegem Scriptura, vrem sa știm doar vremurile de pe urmă (nu le vom vedea din site-uri și predicții,nimeni nu știe „Ora și Ceasul”e doar manipulare ).Dacă vreți sa vedeți vremurile de pe urmă căutați în inima voastră.
    Câți dintre noi ne mai iubim aproapele?! Nici măcar pe noi nu ne iubim(machiaj,silicone,tras de fiare, diete,etc.) Sunteți conștienți că doar cei din pustie vor vedea pecetea? Mintea omului din societatea actuală e maniputalată 100%.
    Vă mulțumesc și să-mi fie cu iertare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.