Depresia este rezultatul unor păcate din viața noastră, ea apare când Dumnezeu lipsește

Deprimare, mahnire, deznadejde. Cand esti plin de tine insuti devii depresiv. Depresia apare cand Dumnezeu lipseste. Depresia apare cand vrei tu. Tu neglijezi totul. Tu dispretuiesti totul. Tu vrei sa fii asa. In depresie substantele din creierul nostru se modifica.

Depresia este o boala ca rezultat al unor pacate din viata noastra. Depresia devine nevrotica si apoi psihotica. Trebuie stiut faptul ca tratamentul nu functioneaza ca o bagheta magica si ca, atata timp cat factorii care au declansat depresia nu sunt indepartati sau gestionati corect, rezultatul nu este cel asteptat. In consecinta, exista toate sansele ca, si dupa vindecarea unui episod depresiv reactiv, acesta sa se repete la un interval de timp, scrie produsemanastiresti.ro.

Nevoia ii apropie pe oameni…

Mici gesturi de iubire si apropiere fata de ceilalti. Sa fim lumini aprinse care vor birui depresia. Un cuvant, un sfat, o imbratisare, masajul terapeutic, lectura, filmele, muzica motivationala, odihna, relaxarea, gandurile pozitive si optimiste, iesirea in aer liber, sportul, camere bine aerisite si luminate, ceaiurile, reducerea cofeinei, a stresului si a factorilor favorizanti starilor apasatoare ajuta sa iesim din labirintul anxietatii. Cantati, fluierati. Saul a primit cantarea sa se vindece de tristete. Muzica este leac pentru multe lucruri.

Toti avem probleme. Modul in care reactionam la problemele vietii devin probleme. Daca te superi, trece? Nu, ci ai deja doua probleme. Schimbati logica pierderii. S-a pierdut si gata. Viata este un dans intre ceva instabil si echilibru. Dupa orice dezechilibru lucrurile se asaza, se decanteaza, se reaseaza valorile.

Asadar, depresia si bucuria se molipsesc. Esti valoros nu pentru ca ai luat 10, ci pentru ca te-ai nascut. Bucura-te de viata si de minunea de a fi! Totul se poate repara in afara de nefiinta!…

Părintele Hrisostom Filipescu

Extras din Putine lacrimi, multa bucurie, Ed. Pim, Iasi 2014, pag. 69-70

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.