Dumnezeu îţi dă mai mult decât meriţi, ca să trezească în tine o recunoştinţă, să-L iubeşti şi tu

Părinte, dacă nu-L putem iubi pe Dumnezeu, din cauza împietririi inimii, sau a păcatelor, ce facem?

– Îi cerem tot Lui. Pentru fiul pierdut – mort a fost şi-a înviat, pierdut a fost şi s-a aflat – când a primit iubirea adevărată de la Dumnezeu, iertarea păcatelor, aceasta a fost mai mare decât averea pe care a primit-o când a cerut el de la tatăl: „Tată, dă-mi partea mea de avere!”, când el era ca domnu’ Goe şi a cerut să-i dea Dumnezeu averea lui, a lui! Şi Dumnezeu, după ce a spus: „Daţi inel în dreapta lui!”, a spus: „Jertfim viţelul cel gras, să ne veselim!”.

Dumnezeu de aceea îţi dă mai mult decât meriţi, ca să trezească în tine o recunoştinţă, să-L iubeşti şi tu. Că n-a fost vrednicie ceea ce i-a dat Dumnezeu la fiul cel pierdut.

Părintele Adrian Făgeţeanu

Extras din Viaţa mea – Mărturia mea, Interviuri de Andrei Dârlău, volum coordonat de Ciprian Voicilă, Ed. Areopag, București, 2011, pag. 129-130

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Dana spune:

    Intotdeauna m-am intrebat de ce a procedat asa tatal – aproape ca i-a dat mai mult fiului risipitor. Acest articol imi raspunde, macar ma trimite cu gandul la o ipoteza.

  2. Metatron spune:

    Din iubire Dana , din iubire , intodeauna tanjim dupa ce nu avem, ala il dorim cel mai tare, nu ce se lasa usor ,vrem sa avem, ce nu putem avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.