Expresia „Nu am timp!” este o blasfemie adusă la adresa lui Dumnezeu

Expresia „Nu am timp!” este o blasfemie adusă la adresa lui Dumnezeu, căci timpul este creat de El

Timpul curge din izvorul vieţii veşnice şi se întoarce în izvorul vieţii veşnice. Este ca un izvor de munte care curge în propria apa! Aşa şi Timpul, nu se măsoară în clipe, nu se măsoară în minute, ci se măsoară în rugăciuni, se măsoară în fapte bune şi în realizări. Cum spune proverbul popular: Dacă nu ai făcut o casă, ai trăit degeaba, dacă nu ai făcut o fântână, dacă nu ai făcut un copil, o troiţă.. aşa spun românii, aşa este credinţa noastră. Din când în când ne trezim că urâm, din când în când purtăm pizmă, din când în când ne aducem aminte că nu am mai fost demult la biserică şi mai suferim o încercare. Să ne lăsăm în seama lui Dumnezeu! Să ne facem curat în suflet cu postul, să ne facem ordine în minte cu rugăciunea de seară sau cu cea de dimineaţă!

Timpul este distanţa de la Poarta Raiului la inima omului credincios… Timpul este rugăciune, este fapta bună, este lucrare, timpul este credinţa vie lucrătoare nu doar ore, zile, luni ani şi vârstă.Timpul înseamnă veşnicie.

Parintele Calistrat Chifan

Expresia: "Nu am timp!" Este o blasfemie adusă la adresa lui Dumnezeu, căci timpul este creat de El. Timpul curge din izvorul vieţii veşnice şi se întoarce în izvorul vieţii veşnice. Este ca un izvor de munte care curge în propria apa! Aşa şi Timpul, nu se măsoară în clipe, nu se măsoară în minute, ci se măsoară în rugăciuni, se măsoară în fapte bune şi în realizări. Cum spune proverbul popular: Dacă nu ai făcut o casă, ai trăit degeaba, dacă nu ai făcut o fântână, dacă nu ai făcut un copil, o troiţă.. aşa spun românii, aşa este credinţa noastră. Din când în când ne trezim că urâm, din când în când purtăm pizmă, din când în când ne aducem aminte că nu am mai fost demult la biserică şi mai suferim o încercare. Să ne lăsăm în seama lui Dumnezeu! Să ne facem curat în suflet cu postul, să ne facem ordine în minte cu rugăciunea de seară sau cu cea de dimineaţă!Timpul este distanţa de la Poarta Raiului la inima omului credincios…Timpul este rugăciune, este fapta bună, este lucrare, timpul este credinţa vie lucrătoare nu doar ore, zile, luni ani şi vârstă.Timpul înseamnă veşnicie.https://www.youtube.com/watch?v=r7k8Ont2t9c

Publicată de Parintele Calistrat pe Sâmbătă, 5 martie 2016

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Dan spune:

    Părintele Dumitru Stăniloae: Timpul – distanţa dintre chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul omului.
    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/timpul-distanta-dintre-chemarea-lui-dumnezeu-raspunsul-omului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.