Femeia poate să facă absolut tot. Un bărbat nu poate să facă tot (articol recomandat barbaților)

pr_nicolae_tanase_1_5

Egalitatea nu are limite, bărbatul este egal cu soţia lui. Relaţia de supunere este relaţia Hristos-Biserică. Dacă vreţi vă pot spune eu că bărbatul nu este egal cu femeia, femeia este superioară bărbatului şi de aici nu mai este egalitate. Dar asta este o părere personală, nu putem vorbi despre asta, pentru că exceptând sacerdoţiul, femeia poate să facă absolut tot.

Un bărbat nu poate să facă tot, spre exemplu nu poate să iubească desăvârşit, nu poate, n-are putere. Vă dau un exemplu, un bărbat nu poate să stea 6-7 luni nedormit, decât câteva minute sau 2-3 ore pe noapte lângă copilul lui bolnav, pe când soţia lui, femeia, poate să stea. De ce? Pentru că ea poate iubi desăvârşit. Nu iubeşte aşa teoretic, ea işi iubeşte copilul şi stă lângă căpătâiul copilului luni de zile, doarme pe scaun. Bărbatul nu. El nu are această putere. Sau câţi bărbaţi îşi iartă soţiile lor când greşesc, foarte puţini! Câte femei, multe, aproape toate, îşi iartă bărbaţii! Pentru că au o putere de iubire mai mare.

Părintele Nicolae Tănase

Extras din ”Soţul ideal, soţia ideală”, Ed. Anastasis, Sibiu 2012, pag. 135

loading...

De asemenea, ai putea dori...

9 răspunsuri

 1. Laurentiu spune:

  Nu au putere de iubire mai mare decat barbatii, sunt mai crude la suflet si mai rele, nu este superioara barbatului, pentru ca nu poate procrea singura, cu impreuna cu el, este viata si insotitoarea barbatului, si supusa luí, dupa cum spune la Facere, in Sfanta Scriptura.

  • CrisS spune:

   Dar se vede ca articolul v-a atins o coarda sensbila. O femeie sa fie supusa barbatului care o respecta, daca nu, el nu merita!

  • Daniela spune:

   Daca suntem rele e foarte simplu, nici sa nu va atingeti de vreo femeie vreodata, stati singur. E cel mai bine asa pentru toata lumea. Insa, vindecati-va de misoginism care inseamna ura fata de aproapele. Doamne ajuta!

 2. donu spune:

  Barbatul nu poate dormi din cauza coarnelor,

 3. nastase ani spune:

  daca barbatul nu poate dormi din cauza coarnelor asa nici femeia nu poate dormi din cauza mult mai multor rinduri de coarne cred ca nici nu poate pune capul jos !!! nu va mai dati voi victime

 4. Metatron spune:

  Din razboiul barbat -femeie diavolul castiga, daca barbatul si femeia se iubesc foarte mult si isi iarta unu la altul, diavolul nu are niic o putere si pentru a nu fii doborat de diavol, trebuie ajutor de sus si respectarea invataturilor din Biblie.

 5. Moise spune:

  Bărbatul și femeia sunt liberi, și se completează unul pe altul, urmărind nu o clasificare între ei, ci locul potrivit fiecăruia, în viața aceasta, și în veșnicie, după voia Domnului.

 6. D spune:

  In primul rand femeia poarta copilul in pantece 9 luni. E si normal sa fie mai legata de copil decat barbatul.
  Apoi in urma nasterii hormonii femeii o fac sa fie mai rezistenta pentru ceea ce urmeaza, adica pentru cresterea copilului.

  Sunt si femei care isi abandoneaza copiii sau nu au grija de ei. Deci sa nu generalizam!

  Iar despre iubirea femeii care iubeste desavarsit iar barbatul nu, si asta e o alta prostie. Hristos a fost barbat si a iubit desavarsit!

  Hristos s-a intrupat ca barbat nu ca femeie. Bineinteles are si femeia rolul ei si Dumnezeu a aratat asta ca sa nu se mai creada femeile barbati si sa doreasca ceea ce nu se cuvine, adica pozitia barbatului!

  In viata mea stiu ca cei care socotesc si clasifica si compara nu au iubire. Iubirea nu compara nu pune semnul egal sau mai mare sau mai mic. Iubirea nu e interesata de asemenea discursuri!

  Iubirea zice sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine….

  Si o mai spun si pe asta. Femeia e din barbat nu barbatul din femeie. Pe cand femeia era in barbat, el era complet iar daca femeia este din barbat nu are cum sa-i fie „superioara” barbatului.

  Barbatul se maturizeaza mai greu decat o femeie abia la 30 de ani ajunge la maturitate. Femeia cam pe la jumatate.

  O fata se dezvolta si traieste nascuta chiar si la 7 luni, dar un baiat are nevoie de toate cele 9 luni de sarcina ale mamei.

  Asta ca femeia poate sa le faca pe toate si barbatul nu, este o mare gaselnita si o mare nedreptate. Chiar el singur aminteste ca femeia nu poate fi preot…. da, dar poate sa le faca pe toate….

  Stiti ceva? Sunteti respingatori!

  Eu inteleg ca femeia e iubita si asa si trebuie, dar nu trebuie sa exageram cu afirmatii despre ea, care nu au nici un suport real si nici nu sunt sanatoase. Fiind cu firea mai slaba este mai usor sa se creada nedreptatita si sa caute o pozitie care sa compenseze oarecum, de aceea eu consider ca nu numai grosolania si gesturile depreciative fata de femeie dar si infamia adusa barbatului este o la fel de grava fapta si prin amandoua se distruge relatia fireasca dintre barbat si femeie. La inceput nu era asa. De boala asta sufera doar societatea moderna!

  La inceput fiecare isi cunoastea rolul si pozitia corecta in creatia lui Dumnezeu si nu existau disensiuni. Barbatul si femeia sunt diferiti din punct de vedere fiziologic si psihic si fac lucruri diferite, sunt facuti pentru lucruri diferite si asta e un lucru pe care trebuie sa-l apreciem nu sa cautam sa-l nivelam.

  E pur si simplu scandalos!

 7. gheorghe spune:

  Femeia a fost creata DIN barbat si pentru barbat.
  Ca o rspecta si o iubeste ca pe sine insusi, barbatul aplica ce reiese din porunca sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti!
  Ca femeia poate face cam de toate dintre cele pe care le face barbatul – e drept, si ea este om.
  Problema este ca uita sa mai faca ce are femeia de facut – sa creasca iubirea, credinta si viata in familie ca sa-si faca cariera si sa-si faca pofte si ambitii personale.
  Aici, barbatul nu ii poate lua locul fiindca da, ea poate sa ste langa copil sa-l creasc asa cum un barbat nu poate.
  Plecand din „datul”ei, in locul rams gol nu vine nimeni si familia „cade”, societatea „cade” iar viitorul omului este al unui sinucogas.
  Pentru ca femeia se comporta ca si cum ar fi superioara.
  Marx le-a bagat in cap ca sint tari si sa devina independente, … in timp ce-si dau trupul „la liber” daca nu ca „miscare”, atunci ca „terapie”.
  … statistic, de cand a fost lasata sa voteze, lumea s-a grabit sa-i intoarca spatele lui DUmnezeu.
  Nu va faceti iluzii – cand femeia se face sef al barbatului ea iese de sub ascultare si ia locul Domnului, asa cum Satana l-a ispitit pe om, sa fie ca Dumnezeu.
  Doar ca astfel, nici el, nici ea nu devin „ca Dumnezeu” ci SE FAC dumnezei, in inchipuirea ratacita de mandrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.