Frate, nu vreau să te jignesc, poți să crezi în ce-ți place ție, dar un singur lucru îți spun.. Numele meu s-a scris în Cartea Cerului!

pr_calistrat_chifan

De ce de 2000 de ani, de la venirea lui Hristos, când toți cei răi puteau fi pedepsiți și omorâți, Dumnezeu nu a făcut asta? Pentru că Sfântul Ioan Damaschin, spune în Dogmatica Ortodoxă: „Dumnezeu poate să facă toate pe care le vrea dar nu face toate pe care le poate!” De ce? Pentru că urăște păcatul dar iubește pe păcătos!

„Că Tu, Doamne, bun și blând ești și mult milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine. Ascultă, Dar Tu, Doamne, Dumnezeu îndurat si milostiv ești; îndelung-răbdător și mult-milostiv și adevărat. „(Ceasul al IX-lea).

În Ziua Judecății, când va veni ceasul cel mare, toate popoarele vor tremura înaintea lui Dumnezeu, când vor vedea pe norii cerului, semnul Fiului Omului, semnul Crucii și pe Hristos pe norii cerului! Și vor plânge înaintea Lui că nu au recunoscut Legea Lui. „In ziua și ceasul judecatii Tale celei înfricoșătoare, groaznice și nemitarnice, tremur ca un făcător de rele, căci am lucruri de rușine, și fapte rele, pe care cu singur le-am lucrat cu sârguință. Pentru aceasta cad înaintea Ta cu frică, strigând cu durere : Pentru rugăciunile celei ce Te-a nascut, mult-Milostive, mântuiește-mă!” (Catisma 13) Dumnezeu nu a dat poruncă nimănui cu sila, să vină la Adevăr „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie!”.(Marcu 8,34).

Despre creștinul nepracticant, vine și spune Apocalipsa clar, „Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.”(Apoc.3, 16) Adică nu vei fi pomenit în Cartea Vieții lui Dumnezu! „Și atunci Petru, a întrebat: Iată noi am lăsat toate şi Ţi-am urmat Ţie. Cu noi oare ce va fi?Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-aţi urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va şedea pe tronul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică. Şi mulţi dintâi vor fi pe urmă, şi cei de pe urmă vor fi întâi.”(Matei 19, 27-30) Nu vă bucurați nici că vi se pleacă duhurile vouă, nici că înviați morți, nici că izgoniți demoni, cel mai mult să vă bucurați că numele voastre s-au scris ăn Cartea Vieții. Noi ortodocșii dacă avem o bucurie cu care ne putem lăuda, este asta: „Frate, nu vreau să te jignesc, poți să crezi în ce-ți place ție, dar un singur lucru îți spun.. Numele meu s-a scris în Cartea Cerului! Adică, am primit Botezul Creștin, Mirungerea Creștină cu Duhul Sfânt și Euharistia Creștină care înseamnă respectarea Jerfei. Ap. Pavel a spus: „Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!” (Galateni6:14) Căci pentru cei ce cred este arma puterii și înțelepciunea. Dacă am Jertfa Crucii sunt mântuit, am Euharistia și am Răscumpararea Păcatelor prin Hristos!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.